Dolar 32,5560
Euro 34,9318
Altın 2.443,60
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

24 Mart Salı Gazete Özetleri Gündem Koronavirüs

24 mart Salı gazete birinci sayfaları manşetleri ve özetleri, gündeme dair son dakika gelişmeler, aktüel haberler, son baskı

Başlıklar

Gündem ”Koronavirüs”

Ulusal Gazete manşetleri ve özetleri

Akşam gazetesi, ”Virüs hayat kurtarmaya mani değil”. Kanser tedavisi gören İlayda’ya tam uyumlu 2 donör, koronavirüs endişesiyle son anda nakilden vazgeçti. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Öztürk, AKŞAM’dan uyardı: ”Kan vermek bağışıklığı güçlendirir.”

Analiz gazetesi, ”Borçlar ötelendi kredi desteği geldi”. Türkiye’nin 3 büyük kamu bankası Ziraat, Vakıfbank ve Halk Bankası, salgının ekonomik yaşama hasarlarını indirmek için devreye aldığı destekleri açıkladı.

Anayurt gazetesi, ”Salgını hep birlikte yeneceğiz”. Kovid-19 salgını karşısında tedbir paketi açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Bu salgını dayanışma içinde hep beraber yeneceğiz” diyerek, dayanışma mesajı verdi.

Aydınlık gazetesi, ”Dilimizi değiştirelim”. Korona salgını, toplumsal gündemimize yeni bir ‘sorun’ taşıdı. Gördük ki, salgından en çok etkilenen ‘ileri’ yaştakiler salgına karşı ‘evde kal’ önlemlerine ve sokağa çıkma yasağına uymakta zorlanıyor.

Diriliş Postası, ”Sıra hepimizde”. Koronavirüs tehlikesine karşı ülkemizde bütün dünyaya örnek teşkil edecek bir mücadele veriliyor. Kamu imkanlarının sonuna kadar organize edildiği süreçte artık özel sektörle birlikte vatandaş olarak herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.

Doğruhaber gazetesi

”#EVDEKAL Türkiye”. Koronavirüs salgını bütün dünyanın gündeminde. Türkiye’de de vaka sayısı ve ölümler artıyor. Uyarıları dikkate almayanlar alay edercesine düğün yaptı, kimisi parklara koştu kimisi de sahillerde piknik yaptı. Yetkililer, alimler ve uzmanlar ısrarla sosyal izolasyona dikkat çekerek gerekli tüm önlemlerin alınması ve #Evdekal’ınmasının hayati önem taşıdığı konusunda uyarıyor.

Dünya gazetesi, ”İşsizlik endişesi virüs korkusunu geride bıraktı”. ”Koronavirüs Gündem Araştırması”nın bulgularına göre katılımcıların %68’i ”iş kaybetme” ile ilgili endişe taşıyor.

Evrensel gazetesi, ”İşsizlik ve borçlar salgın kadar korkutucu”. Koronavirüs salgınıyla metalden gıdaya, tekstilden lojistiğe tüm sektörlerden işten atma ve ücretsiz izin haberleri geliyor. İşçiler iş ve gelir garantisi istiyor.

BirGün gazetesi, ”Şeffaf olun gizlemeyin”. Başından itibaren süreci yanlış yöneten iktidar bilgileri gizlemeye devam ederken Türk Tabipleri Birliği, iktidara ”Şeffaf olun” çağrısı yaptı.

Karar gazetesi, ”Almanya böyle geriletti”. Küresel felaketin merkezine dönüşen Avrupa’nın göbeğindeki Almanya, koronavirüsü izole etmeyi başardı. Dünyada virüsün öldürme oranı yüzde 4.2’lere çıkmışken Almanya’da bu rakam binde 4’te kaldı. Vietman ve Güney Kore gibi Asya ülkelerinin başarısından sonra ‘Berlin formülü’ salgının çözümü için dünyaya yeni umut oldu.

Milat gazetesi

”Öncü birlikler”. Avrupa’da doktorlar virüsle ve yetersiz imkanlarla baş edemeyerek istifa ederken Türk doktorlar ve sağlık çalışanları hastanelere koşuyor, salgın yayılmasın diye dedektif gibi iz sürüyor.

Milli gazete, ”Herke kendi OHAL’ini ilan etsin”. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, dün öğle saatlerinde başladığı toplantısını akşam tamamladı. Toplantı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 32 bin yeni kadro ataması yapılacağını açıkladı. Koca ”En güvenilir çözümün evde kalmak olduğunu unutmayalım. Hayat eve sığar. Önümüzdeki günlerde iyileşen vakalarımızı günbegün açıklayacağız. İyileşen vakalarımızın fazla olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Milliyet, ”Ekonomiye tam destek”. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve özel bankalar piyasayı korumak için kapsamlı destek paketlerini devreye aldı.

Şok gazetesi, ”El koyarız”. İçişleri Bakanı Soylu, maske stoğu yapan fabrikalara gözdağı verdi: Allah şahit, bir 10-12 saat daha süreleri var, yarın fabrikalarına el koyarız!

Türkgün gazetesi

”Fedakarlık yapma zamanı”. Koronavirüs salgınının Türkiye ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek ve mağdur olanlara destek vermek için hükümetin açıkladığı tedbir paketinden sonra bankacılık sektörü de harekete geçti.

Türkiye, ”Banka borçlarına erteleme”. Kamu bankaları ve ‘özel’ler virüsün ekonomiye verdiği hasarı minimuma indirmek için harekete geçti. Şirketlerin ve bireylerin banka borçları ertelendi. Ödeme problemi yaşayan müşterilere altı aya kadar ödemesiz kredi yapılandırması imkanı sunuldu. Belli şartlarda yeni nakit talepleri de karşılanacak.

Yeniçağ, ”Çin’den olumlu sonuç veren ilaç getirdik”. Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından konuşan Sağlık Bakanı Koca, tedavi süreciyle ilgili bu önemli gelişmeyi duyurdu ve ”Kadromuza 32 bin personel daha dahil ediyoruz” dedi.

Yeni Akit, ”Kadrı, hızlı kit ve yerli cihaz müjdesi”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaklaşık 6 saat süren Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenledi. Yaşlılara, ‘Evinizde kalın. Siz bizlere lazımsınız’ diye seslenen Bakan Koca, sağlık çalışanlarına 32 bin yeni kadro ve ek ödeme müjdesi verdi. Çin’den getirilen hızlı tanı kitlerinin devreye sokulduğunu bildiren Koca, Çin’de etkili olan bir ilacın da hastalara verilmeye başlandığını söyledi.

Yeni Asya, ”İslam dünyası demokrasiye muhtaç”. İslam İşbirliği Teşkilatı Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu: ”İslam ülkelerinde demokrasi yerleşmezse gelişme olmaz”.

Yeni Birlik, ”Adli reformda yeni halka”. Ak Parti’nin Yargı Reformu’nun bir parçası olarak Meclis’e getirme kararı aldığı infaz düzenlemesinde son aşamaya gelinirken, yasa ile 80 bin kişinin tahliye edilebileceği öğrenildi.

Yeni Mesaj gazetesi, ”Kuralları çöpe atın”. Koronavirüsün küresel ekonomi üzerindeki yıkıcı etkisinin şimdiden 2008 finansal krizinden daha büyük olduğuna dikkat çeken OECD Genel Sekreteri Angel Gurria hükümetlere, ‘borçlanma kurallarını çöpe atın ve krizle başa çıkmak için elinizdeki her şeyi kullanın’ uyarısında bulundu.

Yeni Şafak gazetesi

”Keşke 14 gün kuralına uysaydı”. Fransa’da koronavirüse yakalandıktan sonra geldiği Türkiye’de vefat eden 62 yaşındaki E.Y.’nin yolculuğu ”Yurt dışından geldiysen 14 gün karantinada kal” kuralının ne kadar hayati olduğunu ortaya koydu. E.Y.’nin tedavisi yurt dışından geldiğini gizlediği için geç başladı; iki yakını virüs tedavisi görüyor ve temas kurduğu 70 kişi karantinada.

Korkusuz gazetesi, ”Alkış yetmez malzeme verilmeli”. Ayakta alkışladığımız sağlık çalışanları, yeterli malzeme olmadığı için kendi ceplerinden gözlük ve eldiven satın alıyor. Kimi de maske dikiyor.

”Esnafın işleri bıçak gibi kesildi”. Salgın korkusuyla çarşı-pazar alışverişi kesilince esnaf kepenk kapattı. şimdi kan ağlıyor.

Ulusal Gazetelerin Haber siteleri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522