Dolar 32,4424
Euro 34,7505
Altın 2.440,61
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Sağlık sistemleri çöküşün eşiğine geldi

Başlıklar

Korkusuz gazetesi Sağlık sistemleri çöküşün eşiğine geldi

”8 aracı olan da, dubleks dairesi olan da yardım almak için başvuruyor”. Sağlık sistemleri çöküşün eşiğine geldi. İstanbul Avcılar’da M.İ.T. adli kişi, devletin 1000 liralık salgın yardımından faydalanmak amacıyla 4 Mayıs’ta e-Devlet’ten başvurdu. Ayrıca kaymakamlıktan da destek isteyen bu kişinin 8 adet otomobili olduğu ortaya çıktı. Avcılar Sosyal yardımlaşma Müdürü Bilal Yıldız, ”Başvuran varlıklı kişiler içinde 10 arabası, dükkanları, dubleks daireleri, yazlıkları olanlar var. Mazlumların dua ve beddualarına bırakmıyoruz” dedi.

Analiz gazetesi ”Tayland Türk elması yiyecek”. Son dönemde yaptıkları yoğun çalışmalar neticesinde Tayland’a taze elma ihracatının önünün açıldığını anlatan Pekcan, ”Satın almak için uzak değilse, satmak için de uzak değildir dediğimiz Çin pazarı da kapılarını süt ve süt ürünlerimiz için açtı” ifadesini kullandı. Pekcan, ”Türkiye’den Tayland’a taze elma ihraç edilebilmesine ilişkin yürütülen çalışmaların da başarıyla sonuçlandığını belirterek, 22 Nisan itibarıyla gerekli prosedürler tamamlandığını söyledi.

Aydınlık gazetesi ”Kambiyo adımları üretim için zorunlu”.Finansman bonolarında da stopaj oranı yüzde 15’e çıktı. Amaç vergi kaybını önlemek. 2018’de yüksek seviyelerden dolar alanlar aylarca ”dolar çıksın da satalım” diye beklediler. Şimdi de benzer bir süreç yaşanmasın, vatandaş mağdur olmasın diye bu vergiler bir çıpa vazifesi görecek. Yani bu uygulamalarla kısa vadeli spekülatif alım satımların önüne geçilmek isteniyor. Türkiye’de Türk lirası kullanılır” ilkesinin bir yasa maddesi olmaktan çıkıp ekonominin her alanına nüfuz etmesi sağlanmalı.

Cumhuriyet gazetesi ”Sıkı koşullar getirildi”. Hükümet, muhalefetteki belediyelerin elini kolunu bağlayacak bir genelge daha yayımladı. Salgınla birlikte kaynak bulmakta zorlanan belediyelerin, yatırım projeleri için ödenek talepleri sıkı koşullara bağlandı. Yardım talep eden belediye, yatırım projesine ilişkin detaylı bilgilerin yanı sıra projeyi neden kendi kaynaklarıyla gerçekleştiremediğini açıklayacak.

Doğru haber gazetesi Sağlık sistemleri çöküşün eşiğine geldi

”Rus paralı askerler cephe hattından ayrıldı”. Sağlık sistemleri çöküşün eşiğine geldi. Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, darbeci Halife Hafter saflarındaki Rus güvenlik şirketi Wagner’E mensup paralı askerler ve beraberindeki silah, ağır silah, cephane ve mühimmatın tahliyesi için başkent Trablus’un güneydoğusundaki Beni Velid kendi havalimanına son 24 saatte 15 uçak geldiğini belirtti.

Dünya gazetesi ”Almanya’nın ilk listesinde Türkiye yok”. Almanya, 15 Haziran’dan itibaren 31 ülkeye seyahat yasağını kaldırmaya hazırlanıyor: Türkiye ise listede yok. ”Avrupa İçi Turizm İçin Kriterler” başlıklı taslak belgenin en geç bugün Almanya bakanlar kurulunda ele alınacağı belirtildi. Plana göre, 26 Avrupa Birliği ülkesinin yanı sıra AB’den çıkan İngiltere ve Schengen dahilindeki İzlanda, Norveç, İsviçre, ve Lichtenstein olmak üzere 31 ülkeye seyahat uyarısının kaldırılması öngörülüyor.

Evrensel gazetesi ”Özel hastane önerdiler ama bizde para yoktu”. Hosein, babasını yitirdiği geceyi anlattı: ”Gece 2 gibiydi, hastaneye kaldırıldı. Anjiyo olması gerekiyordu. Başka illeri aradılar. En son Isparta’da bir özel hastane önerdiler ama Sigorta olmadığı için çok para istenir dediler. Bizde o kadar para yoktu, sigorta da. Sabah 5’e doğru, yola çıkamadan hastanede öldü.

Birgün gazetesi ”Yaz tatiline sosyal mesafeli hazırlık”. Bayram bitti yaz hazırlıklar başladı. İBB, salgınla mücadelenin yeni evresinde parklarda sosyal mesafe kurallarına uyulması için koruma halkaları çizdi. Antalya’da da Konyaaltı Sahili denize girip plajda güneşlenecek turistler için sosyal mesafe kuralı gözetilerek düzenlenmeye başlandı. Plajdaki şezlong ve şemsiyeler sosyal mesafe kuralına uygun olarak yerleştirildi.

Hürriyet gazetesi Sağlık sistemleri çöküşün eşiğine geldi

”Bugün daha iyi anlıyoruz”. Sağlık sistemleri çöküşün eşiğine geldi. O zamanki öfke ve isyanımdan arındım ama küçümsemem geçmedi. 27 Mayıs Ortadoğu’da yakım zamanlarda yapılmış darbelerin bir benzeriydi. Ülkemize has olmakla beraber diğer darbelerin de bir örneğiydi. Petrole giden yolun üzerindeki ülkeler için çizilmiş bir Ortadoğu projesinin parçası olduk. Darbe büyük bir projenin menus bir parçasıydı.

Karar gazetesi ”Sağlık sistemleri çöküşün eşiğine geldi”. Küresel çapta 340 binden fazla insanın hayatına mal olan salgın, ekonomik öncelikleri birinci planda tutan ülkeleri çaresiz bıraktı. Avrupa’dan ABD’ye lider ülkelerin sağlık sistemindeki hayati eksikler gün yüzüne çıktı. Virüsle mücadelede yeniden inşa dönemine girilirken savaşta en ön safta yer alan sağlıkçılardan önemli adım geldi. 90 ülkeyi temsilen bir araya gelen 40 milyondan fazla doktor, hemşire G20 liderlerine bir mektup gönderdi.

Milat gazetesi ” Avrupalı liderler kompleksli”. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın İnsan Hakları Toplantısı sanal ortamda düzenlendi. Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Üyesi Oğuzhan Yürekli, Avrupalı liderlerin Türkiye’ye ve Başkan Erdoğan’a saldırmalarının kendi yetersizliklerinden kaynaklandığını dile getirdi.

Milli gazetesi ”Uçtu uçtu İsrail’e yardım uçtu”. Siyonist İsrail’in kargo uçağı, on yılın ardından ilk kez Ramazan Bayramı’nın sabahında Türkiye’ye geldi. Tel Aviv’den havalanan ELY582 kodlu uçağı, bayramın ilk günü İstanbul’a gelerek korona virüs yardım malzemeleri aldı. Malzemeler uçağa yüklenirken çekilen fotoğraflarda ise skandal pozlar verildi. Fotoğraflarda Türk bayrağının yanında İsrail bayrağının açılması infiale sebep oldu. Sosyal medyada İsrailli yazarlar tarafından ”sevgi üçgeni” başlıklarıyla Türkiye, ABD, ve İsrail’in normalleştiği yorumları yapıldı.

Milliyet gazetesi

”Yoğun bakım azalıyor”.Sağlık sistemleri çöküşün eşiğine geldi.  Türkiye’De il Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana 2.5 ay geçti. Vaka artış hızı bir haftadır ob binde 8 seviyesinin altında seyrederken, yoğun bakımdaki hasta sayısı 739’a düştü. 18 Mayıs’tan bugüne kadar vaka sayısına göre oranı yüzde 2.77’de sabit kalırken, test sayısına göre pozitiflik oranıysa yüzde 2.54 ile yüzde 4.66 seviyesinde seyretti.

Posta gazetesi ”Hayat çemberi”. 4 günlük bayram yasağında başarılı bir sınav verildi. Şimdi normalleşme sürecinde 2. aşamaya geçilecek. Sahiller, parklar, oteller, kafeler, lokantalar kademeli olarak açılacak. Sosyal mesafe kuralı, hayatımızın çemberi olacak. Çemberi dışına çıkmanın hayati tehlikesi olduğunu unutmadan yaşayacağız.

23 Mayıs Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522