Dolar 32,5476
Euro 34,9203
Altın 2.442,27
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

18 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

18 Şubat 2020 Salı gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

18 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Aydınlık gazetesi

Aydınlık gazetesi, ”HDP ve Gül’e uygun CHP”. 18 Şubat gazeteleri ve özetleri/ CHP’nin İstanbul, İzmir, Ankara kongrelerinde genel merkezin tek aday dayatması yaşandı. Eski CHP yöneticileri, HDP ve Gül-Babacan ittifakına uygun yönetimlerin oluşturulduğunu belirtti.

 

18 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Korkusuz

Korkusuz gazetesi, ”150 bin hasta ilaç bulamıyor”. Başta Parkinson olmak üzere nörolojik birçok hastalığın tedavisinde kullanılan hayati öneme sahip ilaçlar piyasada yok. İYİ Partili Subaşı konuyu Meclis’e taşıdı.

Akşam gazetesi, ”Matbu demokrasi”. CHP ilk kurultaylarında, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘tek Aday’ına karşı aday çıkaran delegelerin imzaları ‘hazır dilekçe’ ile geri çektirildi. Rakiplerin adaylığı düşürüldü, salt çoğunluğu bile alamayan ‘tek aday’lar kazandırıldı.

Analiz gazetesi, ”Gıda sahtekârına göz açtırılmayacak”. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda güvenirliğini sağlamak ve farkındalığını artırmak amacıyla, hafta boyunca seferberlik yürüteceklerini açıkladı. İlk noktanın süt ve süt ürünleri üreten iş yerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan iş yerleri olacağını söyleyen Pakdemirli, ”Yakın zamanda WhatsApp şikayet hattımızı da devreye alacağız” dedi.

Anayurt gazetesi, ”Yasadışı silaha 5 yıla kadar hapis”. AK Parti Meclis’e yeni bir kanun teklifi sundu. Teklifin ayrıntılarını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ”İnternetten silah satışı yapanlara cezalar artırılacak. İllegal bahis ve şans oyunlarını katalog suçuna alıyoruz” dedi.

Cumhuriyet gazetesi, ”Hepimiz Gezi’deydik”. Milyonlarca insanın katıldığı Gezi Direnişi’ni mahkum etmek için açılan ve 16 kişinin yargılandığı davada bugün karar çıkması bekleniyor. TMMOB, Uluslararası Af Örgütü ve CHP, davaya katılım çağrısı yaparken Silivri’ye otobüsler kaldırılacak. Davanın temelini, FETÖ’cü polis ve savcıların hazırladığı dosya oluşturuyor.

Diriliş Postası, ”Komşunun umudu Ekrem İmamoğlu”. Türkiye ile Libya arasında imzalanan, mutabakatın BM gündemine gelmesi Yunanistan’ı telaşlandırdı. Umudunu İBB Başkanı İmamoğlu’na bağlayan Yunan basını, ”Erdoğan gidip ‘yükselen yıldı’ İmamoğlu gelirse işler lehimize dönebilir” ifadelerini kullandı.

Doğruhaber gazetesi, ”Medeni Kanun rehabilite edilmeli”. Cumhuriyetin ilanıyla lağvedilen İslam hukukunun yerine İsviçre’nin Hristiyan toplumuna ait kanunlarının ithal edilip, adına medeni kanun denilerek Müslüman halka uyarlanmasının üzerinden 90 yıldan fazla bir zaman geçti. Toplumu Batılılaştırma hayalinden gelinen aşama ise aile kurumunun giderek zayıflatıldığı, kültür ve geleneğin değersizleştirildiği, ahlaksızlığın yaygınlaştırılmaya çalışıldığı günlere geldik. Uzmanlar bu gidişe artık bir dur demenin vakti, diyor.

Dünya gazetesi

Dünya gazetesi, ”Çin’den kopan sipariş Türkiye’ye yöneliyor”. Salgın nedeniyle Çin’in üretim ve satış süreçlerinde yaşanan sıkıntılar, alternatif tedarikçilerden biri haline gelen Türkiye’de ek üretim ve ihracat kapasitesi yarattı.

Evrensel gazetesi, ”Verilen parayla 30 hastane yapılır”. 2020 yılı yatırım programı, özel şirketlere aktarılan kaynaklarla kamının nasıl zarara uğradığını gözler önüne serdi. Yatırım programına göre mevcut 10 şehir hastanesi için şirketlere 31 milyar 45 milyon ayrıldı. Devletin yapacağı yeni 10 şehir hastanesi için ise 10 milyar 95 milyon ayrıldı. Yani mevcut şehir hastaneleri için şirketlere verilecek 31 milyarla 30 hastane yapılabilirdi.

Birgün gazetesi, ”Kim, ne yapıyor ‘reis’ bilmek istiyor”. Fişleme teklifi yeniden Meclis’e getirildi. AKP iktidarı, derneklerin yeni üyelerini ve üyelikleri sona eren kişileri devlete bildirmesini zorunlu kılıyor.

Hürriyet gazetesi, ”Darbeye kalkışanı bu kez kimse kurtaramaz”. Söze ”Halep oradaysa arşın burada” diye giren Soylu çok sert konuştu: ”Türkiye’de darbe yapabilecek ne kimse, ne de kurum var. Birtakım mahfiller tahrik etmeye çalışıyor. Darbeyi aklından bile geçirenler, 15 Temmuz’a rahmet okur. Darbeye karşı güçlü şekilde bilendik. Bu kez darbeye teşebbüs edenleri kimse kurtaramaz.” dedi.

Karar gazetesi, ”Parlamenter sisteme dönmek şart”. Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik en net değerlendirmede bulundu: Cumhurbaşkanıyken de parlamenter sistemin Türkiye için daha doğru olduğunu söyledim. Türk tipi başkanlık sistemini istemedim. Benim tercihim tam demokratik parlamenter sistemden yana TBMM bugüne kadar hiç bu kadar önemsizleştirilmemişti. Türkiye bu noksanlığı hissediyor.

Milat gazetesi

Milat gazetesi, ”Eğitimde fırsat adaleti”. Dijital eğitim platformu EBA ile hem öğrenciler hem de öğretmenlerin interaktif eğitim alabileceğini aktaran Selçuk, ”Her öğrencinin nitelikli eğitim içeriklerine kolayca erişimi hedefini EBA ile sağlıyoruz. Bu da ‘fırsat adaleti’ dediğimiz amaca hizmet ediyor” dedi.

Milli Gazete, ”Ulus’un iflası”. Başkent’in en önemli ekonomik bölgesi olan Ulus’ta yer alan esnaflar son dönemde zor günler yaşıyor. 1964 yılında açılan Ulus İş Hanı’ndaki esnafın büyük bir bölümü kepenklerini indirdi. Han ile ilgili yaşanan hukuki statü meselesi ve ekonomik kriz hanın üst katlarını boş bırakmış durumda. Sadece ana cadde üzeri ve giriş katındaki dükkanlar işliyor.

Milliyet gazetesi, ”Tavan fiyat suya yazıldı”. Polikarbon damacanalarda tavan fiyatın 9.5 lira olması beklenirken fiyatlarda değişiklik yapılmadı. 2018’den bu yana bazı markalar fiyatlarını sabit tutarken, bazıları da fiyatlarını artırdı. 19 litre suyu 18 TL’ye satan markalar var. Arıtma cihazlarına talepteyse patlama yaşanıyor.

Şok gazetesi, ”İlaç gibi karar”. Kanser hastalarının SGK tarafından karşılanmayan ilaçları, iki hastanın hukuk mücadelesi sonucu ödendi. Avukat Beyza Aksoy, benzer durumdaki tüm hastaların mahkemeye başvurmasını istedi.

Türkgün gazetesi, ”İngiltere’de fırtına paniği”. İngiltere’yi geçen hafta etkisi altına alan Ciara Kasırgası’nın ardından bu kez de Dennis Fırtınası hayatı felç etti. 5 şiddetli uyarıyla birlikte, Birleşik Krallık genelinde 300’den fazla sel uyarısı yapıldı. Bazı bölgelerde özel durum ilan edildi.

Türkiye gazetesi, ”Bayıltan kavuşma”. HDP önünde nöbet tutan iki aile daha evladına kavuştu. Diyarbakırlı anne Gevriye Ayhan, beş yıl hasret kaldığı kızı Pelda’yı kucaklarken fenalaşıp yere yığıldı. Erzurumlu Melik Aslan da oğlu Volkan’ın teslim olduğunu öğrenince sevinç gözyaşı döktü.

Yeniçağ gazetesi, ”Emeklilerden ‘ek ödemeler artsın’ çağrısı”. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün, emekli ve çalışanlar için vergi iadesinin yerine getirilen ek ödeme uygulamasındaki yüzde 4’lük oranın yüzde 10’a çıkarılmasını istedi. Ergün, emekli ek ödemelerin, çalışanlara yapılan ödemenin çok gerisinde kaldığına işaret etti.

17 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522