Dolar 32,3442
Euro 34,8799
Altın 2.393,78
BİST 10.193,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

6 Mayıs Çarşamba Gazete Özetleri

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 6 Mayıs Çarşamba Gazete Özetleri

”Emekliler zam için fazla heveslenmesin”. 6 Mayıs çarşamba gazete özetleri. Emekliye sevindirici haberlerimiz yok. TÜİK’in açıkladığı ancak pek inandırıcı bulunmayan verilere göre enflasyon, şubattan beri düşüş eğiliminde. Nisanda % 0,85 arttı. Ocak-nisanı kapsayan 4 ayda ise % 3.16 oldu. Doğal olarak emeklinin gözü maaş artışına çevrildi. Mayıs-haziran tahminleri de düşük. İlk 6 aylık enflasyon % 4 çıkarsa maaş zammı % 4 olacak. Dileriz zor geçinen emekli hüsrana uğramaz.

Analiz gazetesi ”İmajımızı iyi kullanalım”. Türkiye’nin hinterlandına Çin’in tedarik gücünü üstlenebilecek herhangi bir ülkenin olmadığını dile getiren Erdal Bahçıvan, ”Türkiye’ye karşı sağlıktaki başarısından dolayı dünyada bir hayranlık var. Elde edilen imaj, PR ve sağlıktaki 50-60 olduğunu tahmin ettiğimiz CDS’lerin ekonomide bir fırsat olarak değerlendirilebilir.

Aydınlık gazetesi ”Kaynaklar doğru kullanılmalı”. Bahçıvan, ekonomi gazetecileriyle video konferans toplantısında bir araya geldi. Kaynak bulma sorunumuz olmadığını vurgulayan Bahçıvan, Türkiye’nin bugüne kadarki borç ödeme geçmişi, kapasitesi dinamik nüfusu dikkate alındığında referanslarının iyi olduğunu anlattı. Bahçıvan, dünyada Türkiye’ye akacak kadar kaynak bolluğu oluştuğuna işaret etti, kaynakların doğru kullanılması gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyet gazetesi ”Üç fidanlar orman oldular”. Özgürlük, eşitlik, kardeşlik, barış ve adalet için kendi deyişleriyle boş gecelerini değil, boylu boyunca ömürlerini verdiler. En uzun koşunun en güzel 100 metresini koştular. 48 yıl önce bugün idam edildiler. Davalarındaki doğruluk, davalarındaki doğruluk, davranışlarındaki samimiyet, inançlarındaki güç, yok edilemeyen bir irade olarak bugün de yaşıyor. Canlarının alınması yasaya uygun bir infaz değildi. Devlet töreniyle işlenen bir cinayetti. Bugün Denizler, her gün yeniden filizlenen umut ve hiçbir zaman yok edilemeyen irade, cesaret ve haykırış olarak işçi sınıfının, emekçilerin, gençlerin, kadınların mücadelesinde boy göstermeye devam ediyor.

Doğru haber gazetesi 6 Mayıs Çarşamba Gazete Özetleri

”Toplum olarak seferber olmalıyız”. 6 Mayıs çarşamba gazete özetleri. Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cengiz Kurtaran, toplumsal dayanışma ve seferberlik çağrısında bulundu. ”Zor bir süreçten geçiyoruz.” diyen kurtaran, ”bu zorlu imtihandan selametle çıkmak için toplum olarak seferber olmalıyız. Bu nedenle yardımlaşarak dayanışma içinde olmalı ve toplum olarak sorumluluk sahibi olduğumuz gibi bireysel olarak ta sorumluluk duygusu ile hareket etmeli ve gücümüz nispetinde iyilik yolunda seferber olmalıyız.” dedi.

Dünya gazetesi ”Reel sektörde iyimser beklentiler beklentiler güçleniyor”. Salgından büyük darbe alan birçok sektörde üretim mart ayının ikinci yarısı ile nisan ayında durma noktasına gelirken, ihracatın iki aylık kaybı 9,3 milyar dolara ulaştı. İhracatta en büyük darbeyi, otomotiv ve hazır giyim gibi lokomotif sektörlerin aldığı gözlendi. Martta başlayan düşüş nisanda zirve yaptı. Nisan ayında ihracattaki kayıp otomotiv yüzde 77’ye, hazır giyimde de yüzde 62’ye ulaştı. Mayısla birlikte ise ağırlıklı beklentilerin aksine, çok sayıda sektörden canlanma sinyalleri geldi.

Evrensel gazetesi ”Değerleri yok gösteriyor”. Halk Hareketi Önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan 6 Mayıs 1972’de, 12 Mart cuntası tarafından idam edildiler. Darağıncaki son sözleri bir mücadele bayrağı olarak kuşaklar boyu elden ele taşındı. Denizlerin yoldaşları Mustafa Yalçıner ve Aydın Çubukçu ile üç fidanı konuştuk.

Hürriyet gazetesi ”Korona zannettik kalp kapağı çıktı”. İstanbul’da yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Nadide Şahin nefes darlığı ve halsizlikten hastaneye yatırıldı. Önce pnömani tedavisi gördü. İyileşmeyince korona testi yapıldı ancak negatif geldi. Sonuçta kalpte mitral kapak yetmezliği olduğu anlaşıldı ve acil ameliyatta alınarak tedavi edildi.

Karar gazetesi ”Hiç değilse bayramı bekleseydik”. Bilim insanlarının ”Her şey bitmedi. Haziranı görmeliyiz” uyarıları sürerken açıklanan ‘erken normalleşme’ takvimi tartışmalara yol açtı. En fazla kaygı uyandıran balık ise AVM’ler oldu. ”Virüsün bulaşma riski AVM’de 6’ya katlanıyor” ikazlarına rağmen bu konuda sektörün talepleri doğrultusunda adım atılması rahatsızlık yarattı. 11 Mayıs tarihinin yeniden gözden geçirilmesini isteyen uzmanlar ”Tedbirlerin gevşetilmesi” konusunda bayram sonunun beklenmesi gerektiğini vurguladı.

Milat gazetesi 6 Mayıs Çarşamba Gazete Özetleri

”Düğmelerine basıldı”. 6 Mayıs çarşamba gazete özetleri. Türkiye, küresel salgınla mücadele edip virüsten en az hasarla çıkmaya çalışırken, CHP ise ağız birliğiyle darbe söylemlerini ortaya atıyor. İdam edilen Menderes ile Erdoğan’ı kıyaslayan örümcek kafalı zihniyet, ”Maküs kaderden kaçış yok” diyerek alçaklıkta sınır tanımıyor. Türkiye’nin salgın sürecini iyi yönetmesi ve 60 ülkeye yardım göndermesi üzerine CHP, ‘darbe’ söylemesiyle gündemi değiştirme derdine düştü. Türkiye düşmanları gibi her başarıya nefret dolu olan CHP, 15 Temmuz FETÖ darbesine de ‘kontrollü’ diyerek destek verdi.

Milli gazetesi ”İşsizlerin son umudu”. Korona virüs salgını, hali hazırda geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı ve işsizlikle mücadele eden milyonları çok kötü vurdu. Bunlara bir de salgın sebebiyle işlerin ve üretimin durması, ekonomik faaliyetin kesilmesi nedeniyle yeni işsizler de eklenince tablo iyice ağırlaştı. Önceki işsizlerle birlikte salgın döneminde işsiz kalanlar da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Alo 170 hattını çağrı yağmuruna tuttu.

Milliyet gazetesi ”Ana fabrikalar üretime geçiyor”. Bilim ve Sanayii Bakanı Varank, ”normalleşme planını, ”Üretimde önemli gelişmeler var. Otomotiv fabrikalarının büyük bölümü yeniden üretime geçti. 11 Mayıs’ta tüm ana fabrikalar tekrar faaliyet başlamış olacak. Bazı tekstil firmaları da açılıyor. AVM’lerin ve ihracat kanallarının normalleşmesiyle sektör hızlıca toparlanacak” diye yorumladı.

Posta gazetesi ”Torunlarıyla kucaklaştı”. Samsun’da 3 yaşındaki Derin Gökcan, korona önlemi nedeniyle 2 aydır görmediği dedesini çok özledi. Küçük kız ”Dedemi istiyorum” diye ağlarken annesi kamerayla kaydetti. Sosyal medyada paylaşılan video büyük ilgi gördü. Dede ve 2 torunu dün bir araya geldi. Seyit Ahmet Sulubey Derin ve Mina ile evlerinin bahçesinde hasret giderdi.

Şok gazetesi 6 Mayıs Çarşamba Gazete Özetleri

”Sahurda bile rahat yok”. 6 Mayıs çarşamba gazete özetleri. Yasağın kalkması berberlerden daha çok vatandaşı sevindirdi. Saçı sakalı birbirine karışan vatandaşlar, randevu almak için berberlerine telefon yağdırıyorlar. Sahur sonrasına kadar telefonları çalan berberlerin müşteri listesi uzadıkça uzarken, bir hafta sonrasına bile gün verenler var.

 

5 Mayıs Salı Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.