Dolar 32,2444
Euro 34,6865
Altın 2.393,75
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

8 Mayıs Cuma Gazete Özetleri

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 8 Mayıs Cuma Gazete Özetleri

”Virüsü yaymayın”. 8 Mayıs cuma gazete özetleri. Korona virüs salgınının daha fazla yayılmadan bitirilmesi için kalabalık oluşturmamak ve sosyal mesafeye dikkat etmek gerekiyor. Çarşı-pazarda alışveriş yaparken iç içe olmamak, elle seçmemek ve maske takmak da büyük önem taşıyor. Ancak dün yurttan gelen manzaralar yine pes dedirtti. 24 kentte uygulanan sokağa çıkma yasağı öncesi çarşı-pazara hücum eden vatandaşlar, hem büyük kalabalıklar oluşturdu, hem yiyecekleri elle seçti, hem de sosyal mesafeyi sıfırladı.

Akşam gazetesi ”Ciğerim babama feda olsun”. Karaciğer yetmezliği olan Ersin Aydın için acil nakli gerekti, öğretmen kızı gözünü kırpmadan donör oldu. Virüs salgını sırasındaki endişelere rağmen Gülşah Tamirak, karaciğerinin yüzde 60’ını babasına verdi. Operasyonun ardından babanın durumu iyiye giderken, Tamirak ”Beni bugünlere getiren babama nasıl yardım etmem” dedi.

Analiz gazetesi ”Hukuki süreç başlatıldı”. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın yabancı yatırımlarla toplantısı esnasında başlayan kur manipülasyonunun açığa çıkmasıyla BDDK ve TCMB önlemleri daha da sıkılaştırdı. TL verip dolar almak için Türk bankalarıyla sözleşme yapan yabancı bankaların, manipülasyonu devam ettirmesine karşılık alınan tedbirler sayesinde yükümlülüklerini yerine getiremedikleri için yüksek bir temerrüde düştüğü gözlendi.

Aydınlık gazetesi ”İTÜ dünya üçüncüsü”. Onlar geleceğin mühendisleri, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okuyorlar. Tasarladıkları gezegen keşif robotu, NASA’nın yarışmasında 90 takımı geride bıraktı, dünya üçüncüsü oldu. Öykülerini Aydınlık’a anlatan gençler, aracı bir yılda tasarladıklarını söyledi. Gönüllerin şampiyonları derslerinden geri kalmamak için uyku ve tatillerinden vazgeçti.

Cumhuriyet gazetesi 8 Mayıs Cuma Gazete Özetleri

”Dayanışmaya saldırı”. 8 Mayıs cuma gazete özetleri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Ongun, ”Askıda Fatura” uygulamasının internet sitesine yurtdışı kaynaklı siber saldırı yapıldığını açıkladı. Ongun, sayfayı yurtdışı erişime kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti. Kampanyada dün gece 23.00’e kadar 60 binden fazla ihtiyaç sahibinin yaklaşık 8 milyon liralık faturası ödendi. İBB Başkanı İmamoğlu, destek verenlere teşekkür ederek ”Dayanışma ile ne güzel oluyorsun İstanbul” paylaşımında bulundu.

Dünya gazetesi ”Doların yönü artı-eksi 1 lira”. Ekonomist Ali Ağaoğlu ve gazeteci Hakan Güldağ bu haftaki Şans Sohbetleri’nde, kurdaki hareketi değerlendirdi. Tam ki hareketi değerlendirdi. Tam ekonominin çarklarının hızlanacağına dair umutlar artmışken, kurun gündemin tepesine oturduğuna dikkat çeken ikili, dolar kurunun hangi adımların atılacağına bağlı olarak, artı-eksi bir lira bandında hareket edebileceği öngörüsünde bulundu. Kur hareketinin iş dünyasının iç huzuru açısından da önemi vurgulandı.

Evrensel gazetesi ”Erken normalleşme ikinci dalgayı yaratabilir”. Salgınla mücadelede ilan edilen normalleşme adımlarını tehlikeli olarak nitelendiren Prod. Dr. Kayıhan Pala ”Henüz işler yoluna girmeden toplumsal hareketliliği artıracak girişimler ikinci dalga olasılığını gündeme getirebilir” uyarısında bulundu. Pala, son iki gündür azalan test sayısına rağmen artan vaka sayılarının da henüz virüsün yayılımının sonar ermediğini gösterdiğini söyledi.

Birgün gazetesi ”Bu normalleşme tehlikeli”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Salgını kontrol altına aldık” dese de son üç günün verilerine göre test sayısı azaldı, vaka sayısı arttı. İktidarın kontrolü sosyal hayat planının sakıncalarına dikkat çeken Prof. Dr. Raşit Tükel, rehavetin ortaya çıkmasının çok ciddi sonuçları olacağı görüşünde. AVL’lerin risk taşıdığını kaydeden Prod. Dr. Tükel, ”Test sayısındaki azalmaya karşın yeni vaka sayısında artma ile karşılaşıyoruz.

Hürriyet gazetesi 8 Mayıs Cuma Gazete Özetleri

”Bodrum’a akın var”. 8 Mayıs cuma gazete özetleri. Muğla’ya giriş çıkış yasağı kaldırılınca Bodum’a büyük bir akın başladı. İki gün içinde 6 bin aracın gittiği Muğla girişinde dün de 4 km’lik kuyruk oluştu. Polis ekipleri gelenlerin ateşlerini ölçtü, belgelerini kontrol etti. Belediyeden yeni gelenlere ”Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın” uyarısı yapıldı”:

Karar gazetesi ”Ekonomide alarm zilleri”. Ekonomistlere göre, Merkez Bankası rezervlerinin düşüklüğü ve salgından korunmak için gereken dış kaynak ihtiyacının henüz karşılanmaması, doları tarihin en yüksek seviyesine çıkardı. Lirada son dönemde artan değer kaybının arkasınd, hükümetin MB rezervlerini kullanma stratejisinin yarattığı kaygılar önemli rol oynuyor. Rezervlerdeki erimenin yanında yabancı yatırımcıların güven duygusunu zedeleyen bazı açıklamalar eleştiriliyor.

Milat gazetesi ”Operasyon çekiyorlar”. Londra merkezli finansal kuruluşları geçen yıl olduğu gibi Türk lirasına saldırıları sürdürüyor. Ellerinde olmayan Türk lirası ile hızlı ve yüksek miktarda döviz alarak TL’ye değer kaybettirmek isteyen bankaların temerrüde düşmesi ile operasyonların açığa düştü. Londra merkezli bazı finansal kuruluşlarının ellerinde para olmadan talep oluşturup döviz manipülasyonu yaptığını belirten bir bankacılık sektörü yetkilisi, ”Londra kaynaklı bankalarda Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek” ifadelerini kullandı.

Milli gazetesi ”Bünyemiz zayıf”. Enflasyon ve işsizlik gibi bir türlü çözülmeyen sorunlar ekonominin yumuşak karnını oluşturuyor. Son birkaç yıldır devam eden ekonomideki sıkıntılı dönem hem hayat pahalılığı hem de geçim sıkıntısı iyice arttı. Verilere göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2.304 lira olan asgari ücreti aşması, milyonlarca insan için sıkıntının büyüklüğünü gösteriyor. TÜİK’in açıkladığı yüzde 10,94’lük enflasyon verisi, sokağın verisiyle uyuşmuyor. Sayıları resmi rakamlara göre 4,5 milyona varan işsizlere, bir de salgın döneminde işsiz kalanlar eklendiğinde işsizlik tablosunun çok daha ağırlaşacağı görülüyor.

Milliyet gazetesi

”Pazarlarda giyim ve oyuncak satışına izin”.  8 Mayıs cuma gazete özetleri. İçişleri Bakanlığı, pazarlarda giyim, oyuncak, çiçek, fide ve züccaciye malzemelerinin satışına getirilen kısıtlamayı 11 Mayıs’tan itibaren kaldırdı. Tezgahlar arasında 3 metre mesafe ve maske uygulaması devam edecek. Tedbirlere uymayanlara para cezası kesilecek.

Posta gazetesi ”Rehavete sakın kapılma Türkiye”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün ”Salgını kontrol altına aldık. yeni dönem tipi bir normalleşme dönemi değil. Bizi büyük bir sınav bekliyor. Kontrolsüzlük ikinci dalgaya davetiye çıkarı” diye uyarmıştı. Ancak aradan 24 saat geçmeden ortaya çıkan bazı görüntüler endişe yarattı. İstanbul’da Bakırköy, Şirinevler ve Eminönü meydanları ile İstiklal Caddesi’nde hayat normal seyrinde akıyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.