Dolar 32,5575
Euro 34,9339
Altın 2.440,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Kamu yatırımında yüzde 80’lik artış

19 Ocak 2021 Salı Gazete Özetleri

Başlıklar

Kamu yatırımında yüzde 80’lik artış

Dünya, Kamunun toplam tutarı 1 trilyon 344 milyar lirayı bulan üç bini aşkın projesinin finansmanı için bu yıl 138 milyar 264 milyon lira ayırdı. 2020 yılına göre ayrılan para yüzde 79.3, proje sayısı yüzde 9.9, toplam proje büyüklüğü ise yüzde 27 artış gösterdi. Kamu yatırımında yüzde 80’lik artış. Artırılan toplam miktar 61,1 milyar lira olurken, bu tutarın 17,3 milyar lira ile tek başına yüzde 28’lik bölümünü ulaştırma yatırımlarına ilişkin ödenekler oluşturdu.

Çalışırken kovide yakalananlar var

Evrensel, Hemşirelik veya fizyoterapi ve rehabilitasyon gibi sağlık fakültesi öğrencileri aşıda öncelikli grup dışında bırakıldı. Her gün hastalarla yüz yüze gelen stajyer hemşireler arasında daha önce kovide yakalanan ve bu nedenle stajı yananlar da var. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinden stajyer hemşireler, aşı listesinde yer almamalarının hemşirelik öğrencilerinin önemsenmediği gösterdiğini söyledi. Öğrenciler ”Sağlığımızın tehlikeye atılmaması için öncelikli grup içerisinde olmalıyız” dedi.

Önce borç, sağlık sonra

BirGün, Yoksulluk ve işsizlik her geçen gün artarken milyonlarca yurttaşın sağlık hizmelerinden yararlanma hakkı salgın günlerinde ellerinde alınıyor. Genel Sağlık Sigortası ve BAĞ-KUR prim borcu olan milyonlarca yurttaş, yeni bir düzenlenme yapılmazsa sağlık hizmetinden yararlanamayacak. Zira, sağlık hizmetlerine erişim engelinin erteleme süresi 31 Aralık’ta sonra erdi.

bu yolun sonu iyi değil

Karar, Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Özdağ’a yapılan saldırı ve sonrasında yaşananları KARAR TV’de değerlendirdi. Tehdit ve hakaret kültürünün  normalleştiğine dikkat çeken Davutoğlu, hükümetin 28 şubatçıların vesayeti altında olduğunu söyledi: Olağanüstü şartlarda seçim yaptırma çabası var. Bunu görüyorum ve uyarıyorum Cumhurbaşkanı’nı. Bu yolun sonu son değil.

İstanbul kar beyazı

Milat, İstanbul’da kar yağışı nedeniyle yeşil alanlar, parklar ve araçlar beyaz örtüyle kaplandı. Kentin tamamında gece boyunca yağan kar zaman zaman etkisini arttırırken sürücüler ara yollarda güçlük yaşadı. Kamu yatırımında yüzde 80’lik artış. Polis ekipleri ana arterlerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı.

Hollanda’nın gündemi camiler

Milli, Hollanda Temsilciler Meclisi ve Hükümet, bir süreden beri yurt dışından mali destek alan ‘radikalleşme’ ile yaftaladığı camilerle ilgili alınacak önlemleri tartışıyor. Meclisteki siyasi partilerin çoğunluğu camilere yönelik faşizan önlemlere destek veriyor.

Yüz yüze eğitim 15 Şubat’ta

Posta, CNN Türk’e konuk olan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitimin yeniden başlamasına ilişkin, ”15 Şubat’ta okulları açmakla ilgili zaten bir ilke kararı aldık. Bunun nasıl olacağına dair deneyimlerimiz de var. İki gün iki gün bölmek gibi ya da belli sınıf seviyelerinde kademeli olarak açmak gibi, Farklı senaryolarımız var” dedi.

Yük daha da ağırlaştı

Şok, Tüm dünyada pandemiyle birlikte yaşanan ekonomik daralma, Türkiye’yi de fena vurdu. Krizin faturası ise giderek daha da ağırlaşıyor. Binlerce şirket ve iş yeri ağırlaşan şartlar nedeniyle kapısına kilit vururken, ayakta kalmaya çalışanlar borç yükü ile boğuşuyor. UYAP verilerine göre, icra dairelerindeki icra ve iflas dosya sayısı 22 milyon 127 bine yükseldi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522