Dolar 32,5614
Euro 34,9619
Altın 2.445,78
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Sefalet içinde ikinci sıradayız

7 Mayıs Cuma 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Sefalet içinde ikinci sıradayız

Korkusuz, Halkı nefes alamaz hale getiren işsizlik ve enflasyon Türkiye’yi sefalete itti… Oxford Economics’in bu yıl iki veriyi baz alarak hazırladığı Sefalet Endeksi’nde Türkiye: gelişmekte olan ülkeler arasında Güney Afrika’nın arkasından ikinci oldu. Katılımcıların yüzde 60’nının ekonominin daha da kötüye gideceğini öngördükleri rapora göre, 17 günlük tam kapanma Türkiye’nin ekonomik göstergelerini daha da bozacak. İşten çıkarma yasağı ve haziran sonuna kadar sürecek kısa çalışma ödeneğine rağmen, istihdam daha da azalacak. Sefalet içinde ikinci sıradayız.

Kişisel bilgiler isteniyor

Akşam, Siber dolandırıcılar önce emeklilerin telefonlarına, ”Bayram ikramiyeniz tanımlandı, hemen linke tıklayarak ödemenizin bankanıza yapılmasını sağlayabilirsiniz” diye SMS gönderiyor. Mesajdaki linkte tıklayanın bilgilerinin yazıldığı bir form bulunuyor. İkramiye alacağım diyerek bu bilgileri dolduranlar şebekenin ağına düşmüş oluyor. Diğer bir yöntemde ise, ikramiye ile ilgili bir soru sorup ‘Evet yazıp, dönün’ mesajı atılıyor. Mesaja dönenler binlerce TL’lik ekstra faturalarla karşı karşıya kalıyor.

2 milyon haneye destek

Analiz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ”Ramazan Bayramı’na kadar Vefa Sosyal Destek Gruplarımız 820 bini aşkın ihtiyaç sahibi haneye destek ödemelerini konutlarında ulaştıracak. Böylece Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı kapsamında toplamda 2 milyonun üzerinde haneye destek vermiş olacağız” dedi. Yanık, hiçbir ihtiyaç sahibi haneyi yalnız bırakmama gayreti içerisinde olduklarını vurguladı.

Siyasi arpalık

Cumhuriyet, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında sanayileşmenin en önemli adımlarından biri olan Kandemir, AKP’lilerin arpalığına dönüştü. 11 yönetim kurulu üyeliğinin 9’u Ankara’dan belirlendi. Bakan Yardımcısı Bayraktar, yönetim kurulu başkanı oldu. Yönetime atanan son isim eski bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un 39 bin lira maaş alacağı öne sürülüyor. Yöre halkı ise son atama için ”Üzüldük ama şaşırmadık” diyor.

224 at telef oldu

Diriliş Postası, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, faytonlarda ölen atları korumak için atların İBB tarafından satın alınmasına karar vermişti. Bin 179 atı, telef olmasını engellemek adına satın alan İBB ise, atları korumak yerine ölümüne sebep oldu. İBB, 224 atın öldüğünü yaptığı açıklamayla itiraf etti. Daha önce Adalar’da telef edilen atlarla ilgili onlarca kez açıklama ve eylem yapan hayvan hakları dernekleri, İBB’nin ihmali sebebiyle 224 atın ölüme sürüklenmesine ilişkin herhangi bir karşı demeç vermedi.

Hac ibadeti bu yıl da yapılamayabilir

Doğruhaber, Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl yapılamayan hac ibadetinin bu yıl da yapılamayacağı ileri sürüldü. İddiaya göre Suudi Arabistan yönetimi, dünya genelinde artan koronavirüs vakaları ve yeni varyantların ortaya çıkması nedeniyle hac ibadetinin bu sene de yapılmaması yönünde karar alacağı belirtildi.

Yabancı hisse ve DİBS aldı

Dünya, Yerlinin döviz mevduatı geçen hafta 234 milyon dolar azalarak 224,83 milyon dolara geriledi. Parite etkisinden arındırılmış olarak ise 201 milyon dolarlık çıkış oldu. Gerçek kişilerin döviz mevduatı parite etkisi hariç 206 milyon dolar artarken, tüzel kişi mevduatı da 407 milyon dolar azaldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522