Dolar 32,2712
Euro 34,7912
Altın 2.397,63
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Sizin yanlışınız bizi öldürüyor

Başlıklar

Sizin yanlışınız bizi öldürüyor

BirGün, Bütün dünyanın üstüne bir karabasan gibi çöken koronavirüs salgınıyla mücadelede en önde yer alan sağlık emekçileri 14 Mart Tıp Bayramı’na buruk giriyor. Birinci yılını geride bırakan salgında en fazla bedel ödeyen sağlık emekçileri bu süre zarfında 400’e yakın arkadaşlarını, meslektaşlarını kaybettikleri. Sizin yanlışınız bizi öldürüyor. Hekimlerin, sağlık örgütlerinin uyarılarını dikkate almayan iktidarın yanlış politikaları nedeniyle bu bedel daha da büyüdü.

Öğrencileri ateşe attı

Evrensel, İstanbul Anadolu yakasında Milli Eğitim Bakanlığının zorunlu yüz yüze sınav kararı doğrultusunda sınava girilen 7 okulda virüs tespit edildi. Testi pozitif çıkan öğrenci, öğretmen ve okul çalışanlarının bu hafta 5 gün boyunca okulda olması nedeniyle temaslı yüzlerce aile de endişe içinde! Önlemler alınmadan gerçekleştirilen yüz yüz sınavların vakaları artırdığını söyleyen Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Sekreteri Sevgi Yılmaz, ”Aşılanmanın hızla hayata geçirilmesi acil talebimizdir. Eğitim sendikaları somut önerilerle derhal harekete geçmelidir” dedi.

40 milyon doz nerede

Karar, Deva Partili Mustafa Yeneroğlu, Sağlık Bakanı’nın ”Nüfusun 50 milyonluk kısmını sonbahardan önce aşılama” hedefine işaret etti. Şu ana dek 10 milyon doz aşı yapıldığını belirten Yeneroğlu ”Peki 40 milyon doz aşı nerede? Hiç gelmedi mi?” diye sordu. 170 milyon doz aşıya ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Yeneroğlu ”Ekonomi ve turizm canlanamıyor, esnaf zorda. Bu kadar hazırlıksızlık, öngörüsüzlük kabul edilebilir mi? tepkisini gösterdi.

Beklentilerin üzerinde

Milat, Ekonomi reformlarının, finansal piyasalardan reel ekonomiye, sermaye piyasalarından hanehalkına yönelik tüm alanlara dönük kapsamlı değişikliğe işaret etmesiyle ekonomide yeni rota belirlendi. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat üzerine inşa edilen paket, yerli ve milli ekonomisinin yeni yatırımlarla nitelikli büyümesinin önünü açacak. Sizin yanlışınız bizi öldürüyor. İş dünyası, beklenen üzerinde somut ve çözüm odaklı bir çalışma bulduklarını açıkladı.

LGBTİ tehdidinin de etkili alanı internet

Milli, Sapkınlığı tüm ülkeye yaymak eyleminde olan LGBTİ örgütler de sanal dünyayı etkili kullanıyor. Sapkın örgütler, gerçek hayata tepki çekecek projelerini internet aleminde, sosyal medyada özgürce uyguluyor. 2004 yılında Dernekler Kanunu’nun değiştirmesiyle tüzel kişiliğe hak kazanan LGBTİ örgütleri, teknolojinin gelişmesiyle sapkınlıklarını daha hızlı yaygınlaştırma fırsatı buldu.

Bizim paket laf dolu onlarınki para dolu

Sözcü, AKP iktidarının 98 sayfalık Ekonomi Reform Paketi, borç içindeki milyonların beklentilerini karşılamadı. Çünkü belirsiz vaatlerle dolu. Vergi muafiyet getirilen esnaf ise ”Zaten aylardır iş yapmadık. Vergi veremezdik” dedi. Bizdeki paket bolca süslü lafla doluyken, ABD’nin açıkladığı ekonomi paketi ise parayla dolu. 1,9 trilyon dolarlık paketle, 7 milyon kişiye iş sağlayacaklar. Ailelere aylık 1400 dolar, işsizlere ise ek 300 dolar verecekler.

Cambazlı köyü için son karar: Ahmetli

Şok, Manisa’nın Ahmetli ilçesine bağlı olan kırsal Cambazlı Mahallesi yapılan referandum ve Danıştay’ın kararı ile 3 yıl önce Turgutlu’ya bağlandı. Ancak Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi, kararı iptal etti. Olay davalık oldu. Yargı, büyükşehirin iptal kararını bozsa da süreç devam etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.