Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Türkiye’nin En Güzel Tatil Rotaları

Ülkemizin dört bir yanı gezilip görülecek, tatil yapılacak yerler ile doludur. Ege Bölgesi’nde İzmir, Muğla, Bodrum; Akdeniz Bölgesinde Antalya, Mersin derken kıyı şeridi boyunca en güzel tatil beldelerini keşfedebilirsiniz. Genellikle, Türkiye’de en güzel tatil rotaları denildiğinde akla ilk olarak Bodrum gelir. Bodrum başlı başına bir turizm cennetidir. Özellikle Güvercinlik beldesi, yaz sezonunun en hareketli yaşandığı yerler arasındadır. Güvercinlik’in büyükçe bir bölümü doğal sit alanı olarak kabul edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Koyları masmavi, dağları ise yemyeşil bir örtü ile kaplanmış gibi bir görünüme sahiptir. Güvercinlik tarihine ilişkin tam olarak, kesin bilgiler bulunmasa da geçmişinin oldukça eskiye dayandığı kabul edilmektedir. Peki yolu Bodrum – Güvercinlik’e düşecek olanlar için gezilecek yerler neresidir?

tatil rotalari

Güvercinlik’te gezilip görmeye değer çok sayıda tarihi ve turistik rota yer almaktadır. Eğer tarihi bir mekan gezip görme niyetindeyseniz alternatifleriniz arasına Bodrum Kalesi’ni, Bodrum Deniz Müzesi’ni, Halikarnas Mozolesi’ni ekleyebilirsiniz. Eğer daha turistik yerler görmek isterseniz Gümüşlük, Bodrum Marina, Güvercinlik Plajı, Bodrum Yel Değirmeni gibi yerler seçenekleriniz arasında bulunabilir. Bodrum Kalesi, şehir merkezine görece yakın bir konumda yer alır. Burası ülkemizin ilk ve tek sualtı müzesi olma sebebiyle önemli bir yere sahiptir. Muhteşem manzarasına ilave olarak tarihi bir gezi için verimli bir alternatiftir. Halikarnas Mozolesi de Bodrum’un simgelerinden biri haline gelmiştir. Bu tarihi yapı Mısır ve Yunan mitolojisinden izler taşımaktadır. Dünyanın 7 harikasından biri olan bu yapı müzekart ile ücretsiz şekilde gezilebilmektedir.

Son olarak Güvercinlik yakınlarında denize girecek bir yer arıyorsanız kesinlikle ilk tercihiniz Güvercinlik Plajı olmalıdır. Burası, mavi bayraklı bir plaj olduğundan güvenilirdir. Tek olumsuz yanı yaz sezonlarında oldukça kalabalık olmasıdır. Fakat yine de görülmeye değer güzelliklere sahiptir. Bodrum merkezden yaklaşık 20 km uzaklıkta yer alır. Güvercinlik gibi daha birçok tatil ve gezi rotası hakkında bilgi sahibi olmak, yeni yerler keşfetmek için Neresi.NET size rehberlik edebilecektir. Farklı yerler gezip görmek, en güncel tatil mekanlarından haberdar olmak için sitedeki içeriklere göz atabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522