Dolar 32,5614
Euro 34,9619
Altın 2.445,78
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Yeni normalleşmede soru işaretleri

2 Mart Salı 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Yeni normalleşmede soru işaretleri

Evrensel, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya, mutant virüse rağmen birçok yeri birlikte açmanın risklerine dikkat çekti. Yeni normalleşmede soru işaretleri. Çok yüksek riskli iller dışında maskenin kullanılmayacağı restoranlar açılırken, saat 21:00 ile 05:00 arası sokağın neden herkese yasak olduğunu soran Yerlikaya ”Yüksek riskli illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı neden hala hapis? çok açık ki insana değil ekonomiye açılım yapılmış. çarklar dönsün diye” ifadelerini kullandı.

Bulu’nun kendisi de atamaları da sorunlu

BirGün, Boğaziçi Üniversitesi’nde AKP’li Rektör Melih Bulu’ya karşı protestolar devam ederken 70’i aşkın akademisyen atamanın iptali için Danıştay’a başvurdu. Yapılan başvuruda Melih Bulu’nun atamasının iptali talep edildi. Dilekçede siyasi parti üyeliğinin rektör kanununa aykırı olduğunu belirtilirken Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan atamanın üniversite özerkliğiyle çelişki içinde olduğu vurgulandı. Bulu ise geleneklere aykırı şekilde atamalarına devam ediyor. Bu kez de Sosyal Bilimler Ensitütüsü’ne vekaleten Naci İnci’yi atadı.

KHK kangrenine neşter vurmadan reform yapılamaz

Karar, Davutoğlu: İktidarın insan hakları reformundan bahsediyor olması geç de olsa sevindirici. Ancak başarılı olması önce sağlıklı bir muhasebeye sonra tutarlılıkla yaklaşma bağlı, Cumhurbaşkanı’nı yargının en yüksek amirine dönüştüren sistem ilga edilmedikçe insan hakları ihlalleri engellenemeyecek. KHK’larla ihraç artık beyin kanamasına dönüştü. Bir insan hakları eylem planının kangren haline gelmiş bu soruna el atmaması beklenemez.

Kontrollü normalleşme

Milat, Yeni tedbirler kapsamında, akşam 21 sabah 05 arasında sokağa çıkma kısıtlaması sürecek. Restoran, kafeterya, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 7 ile akşam 19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecekler. Yeni normalleşmede soru işaretleri.

Girdi maliyetleri 1 yılda çok arttı

Milli, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şubat ayında markette en fazla fiyat düşüşünün yüzde 25 ile patateste, en fazla fiyat artışının ise yüzde 29,31 ile sivri biberde olduğunu bildirdi. Bayraktar, fiyat artışlarında girdi maliyetlerinin etkili olduğunu belirterek, başta gübre olmak üzere elektrik, tarımsal ilaç fiyatları ve sulama üretimlerinin son bir yılda oldukça arttığını belirtti.

80 yılda 131 milyar 18 yılda 304 milyar dış borç yaptık

Sözcü, 80 yıllık süreçte borcumuz 131 milyar dolar… 2002’den bugüne kadarki 18 yılda borç 304 milyar dolar… AKP döneminde, 80 yıllık dönemin 2.5 katı borç yapıldı. Bunun karşılığında ne özel sektör, ne de kamu fabrikası var.” Pandemi bitmeye yakın olacakları anlatayım. Devletin yardımları bittiğinde büyük işten çıkarmalar yaşanacak. İşyerleri kapanacak. Şirket iflasları başlayacak. 2.5 milyona yakın eğitimli işsize istihdam sağlanamayacak.

Boğaz’da yat işgali

Şok, İstanbul Boğazı’nın özellikle Avrupa yakası sahilleri tekne ve yat işgali altında! Beşiktaş’tan Sarıyer’e kadar uzanan, özellikle Kuruçeşme, Arnavutköy ve Bebek sahiline demirleyen tekneler doğal doku ve görünüme set çekiyor. Yıllardır burada bulunan tekneler hiçbir işgaliye ücreti ödemiyor. Boğaz keyfi yerine tekne manzarası izlemek zorunda kalan çevre halkı ve İstanbullular ise durumdan şikayetçi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522