Dolar 32,5575
Euro 34,9339
Altın 2.440,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

11 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri

Başlıklar

11 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri

11 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri Korkusuz gazetesi

”İstifa etsinler”. 11 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri, Bilim Kurulu’nun ‘tam karantina’ isteğini Erdoğan’ın reddettiğini öne süren Akşener, ”Dedikleri olmuyorsa istifa etsinler” dedi. Bilim Kurulu’nun önerilerini açıklaması çağrısında bulunan Meral Akşener, ”Tam karantina istediklerini biliyoruz. Erdoğan reddetti. Onlar bilim insanı, dedikleri olmuyorsa istifa etsinler” dedi.

Akşam gazetesi ”Filistin ve Libya’ya da gönderdik”. Paketlerin üzerinde hem Mevlana’nın hem de Türkiye’den Birleşik Krallık halkına sevgilerle’ notu yer aldı. Türkiye ayrıca İtalya İspanya ve Balkan ülkelerinden sonra Filistin ile Libya’ya da tıbbi malzeme gönderdi.

Analiz gazetesi ”Yeni torba yasada esnaf unutulmadı”. İşçi, işveren, banka, şirketler, belediye, eğitim, sosyal medya, yaşı ve engellilere kadar yeni düzenleme getirecek hükümetin yeni yasa teklifi taslağına koronavirüs salgını sebebiyle aralarında kuaför, restoran gibi çalışamayan işyerleri ile buralarda çalışıp ücret alamayanlar da ekleniyor.

Aydınlık gazetesi ”Toplum bilimleri kurulunun öncelikleri”. Toplumsal yaşamın ve davranışların yok sayılması yerine örgütlenmesi gerekiyor. Sanatçılar skeçlerde rol alabilir. Evden dayanışma konserleri örgütlenebilir. Bilim insanlarıyla sohbetler yapılabilir. Fazla bilgisayarlar, eğitim için ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilir. Evde spor özendirilebilir. Halk kütüphaneleri evlere ödünç kitap taşıyabilir.

Cumhuriyet gazetesi ”Nüfuzunu kullandı”. İddian amede, hukuk ve yargı camiasında tanınırlığı ile nüfuzu bulunan Kuzu’nun, Zindaşti’nin tahliye edilmesi için ısrarlı bir şekilde yargı üyelerini aradığı, tavsiye ve telkinlerde bulunduğu belirtildi. Kuzu’nun ”nüfuz ticareti” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istendi.

Diriliş postası gazetesi ”İşsizlik aldı başını gidiyor”. Salgınla birlikte 26 Mart 2020’de açıklanan rakamlara göre, geçen hafta 3 milyonun üzerinde kişi işsizlik yardımı başvurusunda bulundu. Bu sayı, 1982 yılındaki son rekorun 4 katı. Rakamlar, ekonomisi resesyona giren ABD’de işten çıkarmaların artacağına işaret ediyor.

Doğru haber gazetesi

”Gazze yardım istiyor”. 14 yıldır Gazze’yi kasıp kavuran siyonist işgal ablukası üzerine, Kovid-19 salgınının getirdiği zorluklar de eklenince Gazze’de ekonomik kriz iyice büyüdü. Virüs salgını dünyadaki birçok gelişmiş ülkenin ekonomilerini bile ciddi şekilde yaralamışken zalim siyonist zihniyetin Gazze’ye tıbbi ekipmanların dahi girişini engellemesi büyük tepkilere neden oluyor.

Dünya gazetesi ”İstihdam 6 yılın dip seviyesinde”. İşsizlik oranı, ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre 0.9 puan azalışıyla yüzde 13,8 oldu. Mevsim etkilerinden arındırılmış verilerle ise 0,8 puan düşüşle yüzde 12,6’ya geriledi. Aynı dönemde ham verilerle tarım dışı işsizlik oranı yüzde 15,7, genç nüfusta işsizlik oranı da yüzde 24,5 seviyesinde tahmin edildi.

Evrensel gazetesi ”Üretim durmalı, ücretli izin verilmeli”. TTB başkanı Sinan Adıyaman, başından beri yaptıkları önerilerin dinlenmemesi sonucu salgının tüm ülkeye yayıldığını belirterek ”Kapatılan hastaneler izolasyon merkezi olamlı, çalışanlar ücretli izne çıkarılmalı” dedi. İstanbul Tabip Odası da, ücretli izin talebi ve üretimin durdurulmasının önündeki tek engelin kapitalistlerin kar hırsı olduğuna vurgu yaptı.

11 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri Birgün gazetesi

”Diğer kentlerle bir tutulmasın”. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sinin yaşadığı İstanbul salgının merkezi oldu. 16 milyonluk kentte resmi rakamlara göre vaka sayısı 9 nisan itibariyle 12 bin 231’e yükselirken, 210 kişi de hayatını kaybetti. Uzmanlar, İstanbul’un mutlaka diğer kentlerden ayrı ele alınmasını ve özel önlemlerin uygulamasını istiyor.

Hürriyet gazetesi ”Salgın sonrasına hazırlanmalıyız”. Türk konseyi’nin açılışında videokonferansla konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu çağrıyı yaptı: ”Koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız. Ardından yeni bir dünya gerçeğiyle karşı karşıya kalacağız. Bu nedenle salgın sonrası için hazırlık yapmalıyız. Gerekli adımları süratle atmalıyız.

Karar gazetesi ”Sağlık sisteminden yararlanamıyorlar”. Salgına karşı önlem paketlerinin dışında kalan kaçak göçmenler risk başlığı haline geldi. Karar’a konuşan Prof. Dr. M. Murat Erdoğan, kaçakların mücadelede zayıf halka olduğunu söyledi. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kayıtsız göçmen bulunduğunu belirten Erdoğan ”Çoğunluğu Afgan olan bu insanlar sağlık hizmetlerinden sistemli şekilde faydalanamıyor” dedi.

Milat gazetesi ”Güçlenerek çıkacağız”. Türk Konseyi Zirvesi’nde liderlere hitap eden Erdoğan: ”Sağlık Bakanlığı bünyesinde tesis ettiğimiz Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri temelinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Allah’ın izniyle bu sıkıntılı süreçten güçlenerek çıkacağımıza tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

Milli gazetesi

”Kağıtta alarm”. Döviz kuru dudak uçuklatacak seviyelere ulaşırken, maliyetler de baş edilemez seviyelere yükseldi. Matbaa giderleri arttı, kağıt fiyatları zirveye çıktı. Verilen teşvikler ise yetersiz kalırken: bu durum gazete ve matbaaları da vurdu. Sektör yetkililerine göre, gazete kağıdındaki sorun ciddi ve hazırlıklı olan firmalar bile uzun süre dayanamayacak.

Milliyet gazetesi ”Yalnız izolasyon”. Koronavirüs testi pozitif olanlarla onların temas ettiği kişilere de gönderilen mesajlar olumlu karşılandı. Evinin çevresinden fazla uzaklaşmayanlarla, bahçeye çıkanlara bile mesaj gönderilirken, kısıtlama standartlarına uymayanlardan da uyarı alıp şaşıranlar oldu. Bakanlık bunu, ”Sağlık kuruluşlarından izolasyon önerilmediyse mesajı dikkate almayınız” notuyla aydınlattı.

Şok gazetesi ”ne olur evde kalın”. Virüsü alt etmenin en etkin yolu: evde kalmak1 Yetkililer, bıkıp usanmadan bunu tekrar ediyor. Peki, evde kalmayıp kendimizi ve çevremizi riske edersek ne olur? Koronavirüsten yaşamını yitiren ve dün gözyaşlarıyla toprağa verilen Zonguldaklı madenci Kemal Soytürk’ün bir arkadaşına aktardığı son sözler, durumu belki de ”en acıklı” şekilde özetliyor.

Türkgün gazetesi ”Zor bir savaş veriyoruz”. Türkiye olarak ilk günden itibaren tedbirleri süratle hayata geçirdiklerini hatırlatan Erdoğan, ”Görünmez düşmana karşı zor bir savaş veriyoruz. Salgına nispeten daha hazırlıklı yakalandık. Sağlık malzemelerinin üretimi ve tedariki konusunda şu ana kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın yanı sıra tüm imkansızlarımızı zorlayarak kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 11 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri.

Akit gazetesi ”Net provakasyon”.  Eşcinsel sapkınlığı yaygınlaştırmak için 17.3 milyar dolarlık kaynak ayıran dijital fitne ekranı Netflix Platformu’nun, Türk oyuncuları başrolünde olduğu ‘Love 101’ adlı sapkın diziyi Ramazan ayının ilk günü yayınlayacağını açıklaması büyük tepkiye neden oldu. Hukukçular, RTÜK’ün ahlaksızlığı önlemek için harekete geçmesini istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522