Dolar 32,5650
Euro 34,9596
Altın 2.447,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

24 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

24 Şubat 2020 Pazartesi gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

24 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Cumhuriyet gazetesi

Cumhuriyet gazetesi, ”En çok şiddet kadın işçiye”. 24 Şubat gazeteleri ve özetleri. UNI Koordinatörü Onur Bakır, ekonomik krizlere politik krizlerin eşlik ettiği, güvencesiz istihdamın yaygınlaştığı zor bir dönemden geçildiğini belirtti. İşyerlerindeki taciz ve şiddete işaret eden Bakır, kadın ve LGBTİ işçilerin şiddet ve tacize çok daha fazla maruz kaldığını vurguladı.

 

24 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Türkiye gazetesi

Türkiye gazetesi, ”Elazığ yapıldı, Van yıkıldı”. Elazığ’daki afetin yaraları sarılırken İran’ı vuran 5.9’luk deprem Van’da yıkıma ve yeni bir acıya yol açtı.

”Kars, Turizmin incisi olabilir”. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son dönemde büyük rağbet gören Doğu Ekspresi ile Kars’ı ziyaret etti. Ersoy ”Şehrin iki önemli turizm potansiyeli var. Biri Sarıkamış kayak merkezi, diğeri de trenle gelip Kars’ta birkaç gün kalanlar.. Bunu nasıl çeşitlendiririz, tartışıyoruz. Kars turizmi gelişiyor, ziyaretçi sayısı artıyor. Bunun devamı için gereken adımları atacağız” dedi.

 

Yeni Şafak gazetesi, ”İran sınırı kapandı”. İran’da Kovid-19 salgınında ölenlerin sayısı 8’e hasta sayısı ise 43’e yükseldi. Türkiye komşu ülkede virüsün hızlı yayılması üzerine sınır kapılarını kapattı ve uçuşları tek taraflı durdurdu. İran’dan araç, eşya ve yolcu girişleri tedbir amacıyla geçici olarak askıya alındı.

Akşam gazetesi, ”Adı Gezi İttifakı”. Pervin Buldan, PKK elebaşı Öcalan sloganlarının atıldığı HDP kongresinde, Gezi vandalizmi ve Cizre’deki hendek terörüne atıfta bulundu: ”Hükümetin karşısında Gezi ile Cizre’nin ittifakı var”.

”Kundakçı teröristler kıskıvrak”. İstanbul Fatih’te 9 otomobil, maskeli 4 kişi tarafından ateşe verildi. Mahalleli korkuyla sokağa döküldü. Kundakçılardan ikisi, sahil yolunda yakalandı.

Karar gazetesi, ”Ada’ya büyük yığınak”. Sondaj gerilimi, Suriye iç savaşı ve Libya krizi ile kaynayan Akdeniz’de bir yandan da büyük bir askeri yığınak sürüyor. Büyün gerilimlerin kesişme noktası Kıbrıs en gözde ‘askeri’ üs konumunda. Rum kesimi ile anlaşan Fransa, Charles de Gaulle uçak gemisini Ada’ya yanaştırırken, ABD’nin de Kıbrıs’ta bir üs inşa etmeye başladığı öğrenildi. Ada çevresinde İtalya, Rusya, İngiltere ve Türkiye’nin de savaş gemileri bulunuyor.

Türkgün gazetesi, ”Kayserililer çalışkandır”. ”Kayseri için durmak bilmeden çalışıyoruz” diyen MHP Milletvekili Baki Ersoy, ”Kayserililer ticaretten anlayan ve çalışkan insanlardır” dedi. Baki Ersoy, çiftçi ve esnafın, SGK ve vergi yapılandırması beklediğine dikkat çekerek, şehirde çözülmesi gereken meseleleri, vatandaşların taleplerini ve milletvekili olarak, TBMM’deki çalışmalarını anlattı. Kayseri’nin sadece bir kayak merkezinden ibaret olmadığını söyleyen Ersoy, turizm konusundaki önerilerini de sıraladı.

Milli Gazete

Milli Gazete, ”Döviz ve altın zirveyi, esnaf dibi gördü”. Beyazıt ve Kapalıçarşı esnafı, altın ve döviz fiyatlarının artmasıyla oldukça sıkıntılı bir hafta geçirdi, ticaret durma noktasına geldi. Gram altın fiyatı haftaya 322 lira seviyesinde başladı. 6,09’dan işlem gören dolar ve 6,61 seviyesinde Euro ise yönünü yukarı çevirdi. Dövizdeki artış sebebiyle kimisi ham madde alamadı, kimisi de siftah yapmadan kepenk kapattı.

Yeni Akit gazetesi, ”Müslümanları susturdular FETÖ’ye yol verdiler”. Bir işgal hareketi olan 28 Şubat darbesiyle İslam’ın Anadolu’dan silinmek istendiğini vurgulayan Araştırmacı Yazar Ercan Çiftçi, Türkiye’deki bütün darbeler siyonist ve Batı tezgahı sonucudur. FETÖ, laik jakoben ve NATO’nun darbesidir. 28 Şubat darbesi öncesi ve sonrasıyla FETÖ’nün Türkiye’ye yerleşme sürecidir” dedi.

Aydınlık gazetesi, ”Akademiye FETÖmetre”. Prof. Dr. Serhat Ulağlı, akademide hâlâ FETÖ’cülerin görevde olduğu uyarısında bulundu. Askeriyedeki gibi akademide de 39 kategoriden oluşan Fetömetre yöntemiyle kriptoların tespit edilebileceğini belirten Ulağlı, denemeleri sonucu yüzde 95’lik isabet yakaladıklarını söyledi.

Yeni Birlik gazetesi, ”AB’den PKK’ya 40 milyon Euro”. Diplomatik kaynaklar, PKK’ya finansal yardım konusunda yapılan son çalışmalar ışığında, örgüte Fransa’dan 6-7 milyon, Almanya’dan 15 milyon, Avrupa genelinden ise 40 milyon avro finansal destek gittiğini belirtiyor.

Yeniçağ gazetesi, ”Hocalı katliamı Avrupa’da lanetlendi”. 28 yıl önce 600’den fazla sivilin sırf Türk oldukları için öldürüldüğü katliam, Almanya ve Bosna Hersek’te düzenlenen etkinliklerle lanetlendi. Gösterilerde; ”Hocalıya adalet”, ”İşgalci Ermenistan” ve ”Katiller mahkemeye” sloganları atıldı.

Milat gazetesi, ”Anadolu aslanları”. Kangal Araştırma Uygulama ve Dokümantasyon Merkezi’nde, Kangal köpeğinin ırk ve gen özelliğinin korunması için çalışmalar yürütülüyor. Soğuğa dayanıklılıklarıyla bilinen Sivas Kangal köpekleri, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü ve kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğu kangal’da karın ve soğuğun keyfini sürüyor.

Evrensel gazetesi, ”Buldan: Yeni bir dönem başlatalım”. HDP 4. Olağan Kongresi kitlesel ve coşkulu bir katılımla Ankara’da yapıldı. Pervin Buldan tekrar eş başkan seçildi. HDP’ye yönelik baskılara ve kayyumlara karşı ”yıkılmaz bir kale” olduğunu belirten Buldan, ”1920’de olduğu gibi kurucu bir meclis oluşturalım ve yeni bir dönem başlatalım” dedi. İktidara çağrıda bulunan Sancar, ”Gelin ‘Dolmabahçe Mutabakatı’ ile yürüyelim” dedi.

Yeni Asya gazetesi 

Yeni Asya gazetesi, ”İkinci ABD şehrinde de ezan serbest”. ABD’deki Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı New Jersey’nin Paterson şehrinde ezan sesi serbest oluyor. Belediye Meclisinden geçen yönetmeliğe göre camilerin artık hoparlör kullanmasına izin verilecek. Ezan ilk olarak Michigan’ın Hamtramck şehrinde serbest olmuştu.

Birgün gazetesi, ”Babacan HDP’ye selam çaktı”. Yeni parti hazırlığındaki Ali Babacan, HDP’ye ”Hayırlı olsun” mesajı yolladı. Sezai Temelli yerine Mithat Sancar’ın ‘eş başkan’ seçildiği kongre öncesinde diğer eş başkan Pervin Buldan CHP’ye ”İttifakı artık gizlemeyelim, şeffaf olalım” diye yalvardı.

Dünya gazetesi, ”Kobi desteğine ölçülebilir model”. Uzunca süredir etkinliği tartışılan KOBİ destekleri için, ihtiyaçlara göre belirlenecek ölçümlenebilir sistem geliyor. Desteklerde önceliği teknoloji ve ihracat kriteri alacak.

Anayurt gazetesi, ”Ahmet Davutoğlu vaatlerini açıkladı”. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi, Ankara İl Başkanlığını açtı. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada partisinin vaatlerini sıraladı: ”Korku iklimini kıracak yeni bir ümit baharını başlatacağız. Kutuplaştırıcı siyaseti yok edeceğiz. Adaleti egemen kılacağız. Herkese adalet diyeceğiz. Siyasete nezaket dilini getireceğiz”.

23 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522