Dolar 32,4635
Euro 34,7814
Altın 2.440,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

5 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

5 Şubat 2020 Çarşamba gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

5 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Anayurt 

Anayurt gazetesi manşette ”Kızılay yönetimi istifa etmeli” başlığına yer verdi. 5 Şubat gazeteleri ve özetleri. Gazete haberde, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı bağışa tepki göstererek, ‘Kızılay yönetiminin istifa etmesi lazım’ dedi, ifadelerine yer verdi.

 

5 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi manşette ”Şam’a dersini verdik, Rusya ile konuşacağız” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Başkan Erdoğan, İdlib saldırısından sonra Suriye’ye ciddi bir ders verildiğini belirterek, Rusya konusunda ”Şu aşamada bir çatışmaya girmeye gerek yok. Stratejik girişimlerimiz var, her şeyi konuşacağız. Öfkeyle değil, ifadelerine yer verdi.

Analiz gazetesi manşette ”Türkiye yatırım merkezi olacak” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt, ”Türkiye ve İstanbul, Doğu Avrupa ve Orta Asya ağı içerisinde yer alan 14 ülkenin merkezi olacak. Türk ve İngiliz şirketlerin bu 14 ülkeye erişmesini sağlamak için çalışacağız”dedi, bilgisine yer verdi.

Aydınlık gazetesi manşette ”4 Rus subayı öldürüldü” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye için Şam yönetimini meşru otorite olarak tanımayan politikanın maliyeti her geçen gün artıyor. 8 askerimizin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırıdan önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’nun, Halep’in kuzeyinde 4 Rus subayı ve onlarca Suriyeli askeri öldürdüğü öğrenildi, bilgisine yer verdi.

Cumhuriyet gazetesi manşette ”Tansiyonu düşüren ALO” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Halep’te 4 Rus askerinin ”cihatçılar” tarafından öldürülmesi, ÖSO’nun Rusya destekli Suriye güçlerine saldırması ve İdlib’de ilerleyen Esad güçlerinin topçu ateşinde 8 şehit verilmesi sonrası tavan yapan gerilimi düşürmek için Türkiye tarafından adım atıldı. ”Rusya ile çatışma gereksiz” diyen Erdoğan, Putin’le görüştü, ifadelerine yer verdi.

Diriliş Postası manşette ”Şu aşamada çatışmaya gerek yok” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib Mutabakatı’nın açıkça ihlal edildiğini, rejim güçlerine misliyle karşılık verildiğini; ancak Rusya’yla ciddi stratejik ilişkiler içinde olduğumuzu hatırlattı. Erdoğan, Suriye’de yeni bir askeri müdahale için şimdilik ”Çatışmaya gerek yok” ifadesini kullandı.

Doğruhaber gazetesi manşette ”İhanetlerini gizlemiyorlar” başlığına yer verdi. Gazete haberde, ABD Başkanı Trump’ın, siyonist işgal planını açıklamasından sonra ülkelerden gelen tepkilerin cılız kalması bir yana, Arap liderlerin İslam ümmetinin ana meselesi olan Filistin davasına ve Kudüs’e destek vermemeleri ve hatta bazı Körfez liderlerinin yaptıkları ihaneti artık açıktan yapmaları, dikkatlerden kaçmıyor, ifadelerine yer verdi.

Dünya gazetesi

Dünya gazetesi manşette ”Sanayi yatırımlarına iki koldan destek” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Dünya, yatırımda yeni düzenlemeleri açıklıyor. İlk olarak ‘Yatırım Kanunu’ hazırlanacak, ardından yerli üretimi teşvik için Sanayi İcra Kurulu oluşturulacak, bilgisine yer verdi.

Evrensel gazetesi manşette ”Savcı boşanmayı ‘husumet’ saydı. İstismarcı babayı akladı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki çocuklarını istismar ettiği, tehditle susturduğu delillerle ortaya konan baba M.A.K, savcı tarafından ”iyi niyetli” bulunarak aklandı! ”Anne” baba arasında boşanma davası var, husumet söz konusu” gerekçesiyle ”Kovuşturmaya gerek yok” diyen savcının bu kararı üzeri çocuklar yine babayla görüştürülecekti, ifadelerine yer verdi.

Fotomaç gazetesi manşette ”Golbastı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Bordo-mavililer, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında muhteşem taraftarının önünde BB Erzurum’a gol yağdırdı. Fırtına; Sörloth (2), Yusuf (KK), Nwakaeme ve Merthan’ın (KK) attığı gollerle önümüzdeki hafta perşembe günü oynanacak rövanş öncesi tur kapısını ardına kadar açtı, ifadelerine yer verdi.

Hürriyet gazetesi manşette ”Bekçilerle sokaklarda bir gece” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Son dönemin en çok tartışılan konusu mahalle bekçileri… Peki onlar ne diyor, nasıl görev yapıyor. Her gece 15-30 km yürüyorlar. Göreve çıkmadan önce bir önceki geceki olaylarla ilgili brifing alıyorlar. 6.5 kiloluk çelik yelek ile her gece 15-30 km yürüyorlar, ifadelerine yer verdi.

Karar gazetesi manşette ”Moskova’yı ikna mesaisi” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İdlib’de 7 Mehmetçik’in şehit düştüğü rejim saldırısı savaş sirenlerini çaldırdı. Şam’a ”Karşılığını en sert şekilde alırsınız” tepkisini tekrarlayan Ankara, aylardır attığı adımlarla hem Soçi’yi hem Astana’yı yok eden Moskova’yı ise yeniden masaya davet etti: ‘Rejimi kontrol edemiyor’ bahaneleri doğru değil. Çatışmaları durdurmak için çalıştığımız Rusya’ya önemli görevler düşüyor, ifadelerine yer verdi.

Milat gazetesi sürmanşette ”83 milyonu geçtik” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ”Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2019 Sonuçları”nı açıkladı. Buna göre, 2018 yılı itibariyle 82 milyon 3 bin 882 kişi olan ülke nüfusu, 1 milyon 151 bin 115 kişi artarak geçen yıl 83 milyon 154 bin 997 kişiye ulaştı, bilgisine yer verdi.

Milli Gazete

Milli Gazete manşette ”İpler geriliyor ABD memnun” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Suriye’yi ve coğrafyamızı paylaşım alanına dönüştüren emperyalistler arasındaki güç savaşı şekil değiştirerek yıkımına devam ediyor, ifadelerine yer verdi.

Milliyet gazetesi manşette ”Bu nasıl başkent” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Trump’ın planında Filistin’in gelecekteki başkenti olarak gösterilen yoksul Ebu Dis Filistin’in yıkılmış hayallerinin bir yansıması, ifadelerine yer verdi.

Posta gazetesi manşette ”200 dikiş bu nasıl iş?” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Mersin’de yol verme yüzünden çıkan kavgada 5 şehir zorbası aralarında 6 aylık bebek ve 7 aylık hamile kadının da bulunduğu aileye falçata, sopa ve kürekle saldırdı, ifadelerine yer verdi.

Sözcü gazetesi manşette ”Haydi Torum Bey, bu yurda da yap bir bağış?” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Mehmet Torun’un Başkentgaz’ı Ensar’a yurt için 7 milyon 925 bin dolar bağış yaptı. Tunceli’de inşaatı bitmeyen bir yurt var, sizden ilgi bekliyor, ifadelerine yer verdi.

Şok gazetesi manşette ”Depremden önce alarm çalacak” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Deprem korkusunun had safhaya ulaştığı şu günlerde, 3 Türk mühendis, 5 büyüklüğünün üzerindeki depremlerden yaklaşık 25 saniye önce uyarı verecek bir sistem geliştirdi. Sistemin hayata geçirilmesi için kaynak gerekiyor, bilgisine yer verdi.

4 Şubat gazeteleri ve özetleri

error code: 522