Dolar 32,5476
Euro 34,9203
Altın 2.442,27
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

Gözler Erdoğan’da yeni süreç 2 Mart’ta

28 Şubat Pazar 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Gözler Erdoğan’da yeni süreç 2 Mart’ta

Karar, Şubat başında alınan kararla ana sınıfları, ilkokullar, 8 ve 12’lerin yarın itibariyle des başı yapacağı açıklandı. Aileler, öğrenciler hazırlıklarını yapıp ders zilini beklemeye başladı. Gözler Erdoğan’da yeni süreç 2 Mart’ta. Yüz yüze eğitime 36 saat kala önce valilikler, ardından bakanlık erteleme kararını duyurdu. Yarınki Bakanlar Toplantısı’nda alınacak kararlara göre hareket edileceği bildirildi. Şehirlerin risk durumuna göre belirlenecek yeni sürece 2 Mart’ta geçileceği ifade edildi.

Asla unutulmayacak

Milat, Türk siyasi tarihine ”postmodern darbe” olarak geçen 28 Şubat’ın üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen toplumun yaşam biçimi, inançlarına yapılan yoğun baskı, o dönemi yaşayanların hafızalarında hala tazeliğini koruyor. Milat’a konuşan 28 Şubat mağdurları, ”Unutursak yeniden böyle süreçlerin yaşanması kaçınılmaz oluyor. Tekrardan bu tarz süreçlere izin vermemek için uyanık olmalıyız” dedi.

Savunduğu gerçeklere inanarak yaşadı

Milli, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Erbakan Hoca’nın mükemmel bir devlet adamı, gerçek bir ilim adamı, kendisine düşmanlık edenleri bile affeden bir insan-i kamil ve gerçek bir mücahit vasıflara uygun şekilde yaşayarak hayatını tamamladığını belirtti. Erbakan Hoca’nın, savunduğu gerçekleri inanarak yaşadığına şahit olduklarını dile getiren Asiltürk, ”Gücünü, kuvvetini ve bütün ömrünü, inandığı İslam’a hizmet yolunda harcadı. TBMM’de yaptığı bir konuşmada, ”Ne yaptımsa Allah rızası için yaptım” diye haykırışı hala kulaklarda çınlıyor” dedi.

128 milyar dolar için soruşturma açılsın

Sözcü, Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, piyasayı dengelemek için satıldığı belirtilen 128 milyar dolar konusunda konuştu. ”O dövizler, hangi firmalara satıldı?  Kararın altında kimin imzası var?” diye sordu. Gözler Erdoğan’da yeni süreç 2 Mart’ta. Sayıştay’ın MB’yi denetlemesini istedi. MB’nin eski başkan yardımcısı İbrahim Turhan ise ”2021 krizinde MB, 5.4 milyar dolar sattığı için TBMM soruşturma açmıştı. 128 milyar dolar için de Meclis araştırması ve soruşturması açılabilir” dedi.

27 ülke içinde 5. sırada

Şok, Türkiye’de işsizliğin en büyük sorun olduğunu düşünenlerin oranı global ortalamanın oldukça üzerinde: Yüzde 44. Türkiye’de yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin en büyük sorun olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 36. Araştırmada katılımcılara, ”Size göre ülkenizde işler doğru yönde mi ilerliyor, yanlış yönde mi” sorusu da yöneltildi. Türkiye’den katılımcıların yüzde 65’i bu soruya ”Yanlış yönde” yanıtı veri.

Yarın netleşecek

Türkgün, Valilikler, mart ayı itibarıyla okulların açılmasına ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamalarda, yüz yüze eğitimle ilgili kararların pazartesi yapılacak Kabine Toplantısı sonrasında netleşeceği belirtildi. Valilik açıklamalarında, ”1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan kararlar çerçevesinde her ilimiz içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarınca gerekli adımlar atılacaktır” ifadelerini kullandı.

Bin yıl geçse de unutmayız

Türkiye, Türk siyasi tarihinin utançlarından biri olan 28 Şubat darbesi’nin üzerinden tam 24 sene geçti. ”28 Şubat, bin yıl sürecek” diyen cunta ve sivil destekçileri yanıldı. Türk milleti, milyonlarca insanın hayatını ve hayallerini çalan, ekonomiyi çıkmaza sürükleyen o karanlık süreci unutmadı. Türkiye, darbecilerin yanı sıra sivil ayağın da hesap verip hak ettikleri cezayı almasını bekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522