Dolar 32,2492
Euro 34,6845
Altın 2.397,66
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Markaların çatısı istifa depremiyle sarsıldı

19 Mart Cuma 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Markaların çatısı istifa depremiyle sarsıldı

Dünya, Zincir perakende 420 markayı temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu’ndan 5 üye istifa etti. Sürpriz istifaların, pandemi nedeniyle zor günler yaşayan sektörün temsiline ilişkin günler yaşayan sektörün temsiline ilişkin ortaya çıkan görüş ayrılıklarından kaynaklandığı belirtiliyor. Markaların çatısı istifa depremiyle sarsıldı.

ABD: Hesap soracağız

Doğruhaber, Biden, ABD başkanı olarak seçildikten sonra Rusya ile gerginlik hızlı bir şekilde tırmanmaya başladı. Üslubunu sertleştiren Rusya, Washington büyükelçisini geri çağırdı. Diğer tarafta ise açıklama yapan Beyaz saray sözcüsü, Rusya ile ilişkilerinin Donald Trump döneminden farklı olacağına işaret ederek, ”Rusya’dan kesinlikle yaptıklarının hesabı sorulacaktır” ifadesini kullandı.

Aşılama uzuyor risk büyüyor

Evrensel, Yeterli kovid aşısı tedarik edilemediği için kaos büyüyor. Aşı olmadığı için randevuların geri çevrildiğini belirten ATO Başkanı Ali Karakoç, Bakan Koca’nın aksine 65 yaş ve üstünün aşılarının tamamlanmadığını belirterek ”İkinci doz için 37 gündür bekleyenler var. Bu da enfekte olma riskini artırıyor” dedi. Vaka, ağır hasta sayısı ve test pozitiflik oranı artarken iktidar, salgınla mücadelede mevcut durumun süreceğini açıkladı.

İktidar çaresizce saldırıyor

BirGün, Cumhur İttifakı’ndan gelen ‘HDP’ kapatılmalı’ çağrısının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame AYM’ye gönderildi. HDP’nin kapatılması isteminin yanı sıra aralarında eski ve yeni eşbaşkanların da olduğu 687 siyasetçiye 5 yıl süreyle siyaset yasağı talep edildi. İddianamede yer alan ”milli meselelerde ülkesinin yanında olmadığı” gibi gerekçeler muhalefet eden tüm partiler için bir kapatılma gerekçesine dönüşebilir.

Kovid günlerine festival şifası

Karar, İstanbul Film Festivali’nde gösterimler hem çevrimiçi platformda hem de açık hava sinemasında gerçekleştirilecek. 1 Nisan’da başlayıp üç aya yayılacak program kapsamında 20 ödüllü yapım sinemaseverlerle buluşacak. Markaların çatısı istifa depremiyle sarsıldı. Seçkinde, 2021 Sundance En İyi Oyuncu Jüri Özel ödüllü ‘Luzzu’su ve Ana Katz’in Rotterdam Büyük Ekran ödüllü ”Susmayan Köpek’i ne çıkarıyor.

Diz çöktürdüler

Milat, ”Çanakkale’de bir ihlal uğruna çok güneşimizi kaybettik ama karşılığında istikbalimizi ve istikbalimizi kurtardık” diyen Erdoğan, ”Terörden darbeye kadar her yolu denediler ama milletimize diz çöktüremediler, Gelecekte de bu kirli emellerine ulaşamayacaklar” ifadesini kullandı.

Yüzü gülen yine rantiye oldu

Milat, Merkez Bankası, piyasadaki 1 puanlık artış beklentisinin bile üzerine çıktı ve politika faizini bir anda 2 puan artırarak yüzde 19’a çıkardı. Merkez Bankası açıklamasında, ”Yukarı yönlü riskler dikkate alınarak önden yüklemeli ve güçlü bir ilave parasal sıkılaştırma yapılmasına karar verilmiştir” denildi. Faizdeki artış karşısında dolar, ilk anda 15 kuruş kadar geriledi, sonra yönünü yine yukarıya çevirdi. Yüzü gülen yine rantiye oldu.

Bu ay 4.5 milyon doz Biontech aşısı geliyor

Şok, Türkiye’de aşılamanın yavaşladığı belirtilirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli bir bilgiyi paylaştı. Koca, ”Halihazırda kullandığımı aşıdan farklı bir aşı olan Biontech aşısının testlerde kullanılacak olan ilk 5 bin 800 dozu ülkemize ulaştı. Uygulanmak üzere, bu ay 4.5 milyon doz daha gelecek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.