Dolar 32,2612
Euro 34,7081
Altın 2.406,05
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

26 Nisan Pazar Gazete Özetleri

Başlıklar

Türkiye gazetesi 26 Nisan Pazar Gazete Özetleri

”Sağlam temeller atılıyor”. 26 Nisan pazar gazete özetleri. Türkiye, Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla korona virüsle mücadelesini dört koldan sürdürüyor. Sağlık cephesinde hastalığın yayılması kontrol altına alındı. Ekonomide ise vergi ötelemeleri, kısa çalışma ödeneği, birey, esnaf ve işletmelere yönelik destek paketleri ile ülke genelinde milyonlarca kişi nefes aldı. 4 milyon vatandaş, 775 bin esnaf ve yaklaşık 400 bin şirket ”Ekonomik istikrar Kalkanı” altına girdi. Muhtaç durumdaki 4,4 milyon aile ihmal edilmedi, 1000’er liralık destek sağlandı. Desteklere yenileri de eklenecek ve salgın sonrası ekonomi hızla toparlanacak.

Cumhuriyet gazetesi ”Başa dönmeyelim”. Tüm Türkiye’de sağlık emekçileri büyük özveri göstererek salgınla mücadele ediyor. Büyük çoğunluğu 45 gündür ailelerini göremiyor ve kendileri de virüsle karşı karşıya. O büyük mücadelenin verildiği yerlerden biri de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi. Cumhuriyet’e konuşan Dekan Prof. Gönen, ”Sosyal izolasyona uyarak bu mücadeleye destek verin” çağrısı yaptı. Hastanedeki yoğunluğun son on gündür bir plato çizdiğini belirten Gönen, ”Hatta aşağı doğru evrildi. Servislerde ve yoğun bakımlarda ilk başlarda 220’lerde olan hasta sayısı 136’ya indi, bunların 24’ü yoğun bakımda” dedi. Personelin 77’sinde virüs tespit edildiğini belirten Gönen, 30’unun iyileşerek görevine döndüğünü anlattı.

Yeni şafak gazetesi ”İngiltere uyarıyı dinlememiş”. 20 bin kişinin öldüğü İngiltere’de hükümetin geçen yıl bir virüs salgınına karşı hazırlıklı olması için uyarıldığı ortaya çıktı. Guardian’in haberine göre 600 sayfalık gizli belgede, hafif seyreden bir salgında bile onbinlerce can kaybı yaşanacağı belirtiliyor. Hükümetten koruyucu ekipman stoklaması ve filyasyon prosedürleri hazırlaması da istenmiş.

Karar gazetesi ”24 Nisan dönüm noktası oldu”. Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgınında Türkiye’ deki vaka sayısı 100 bin eşiğini aştı. Ancak 24 ve 25 Nisan’da toplam 5 bin 983 yeni vakaya karşın 7 bin 91 kişi taburcu edildi. Kritik veri virüsle mücadelede en büyük umut oldu. Fakat Bilim Kurulu üyeleri, rehavete kapılmanın sıkıntı yaratabileceğini belirtti. Prof. Dr. Tevfik Özlü ”Türkiye iniş dönemine girdi denebilir. Fakat gelecek günlerdeki trendi de değerlendirmek lazım” dedi.

Türkgün gazetesi 26 Nisan Pazar Gazete Özetleri

”Yerli ve milli”. 26 Nisan pazar gazete özetleri. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ”14 günde seri üretimine geçilen yüzde 100 yerli ve milli yoğun bakım solunum cihazı dünya standartlarında. Türk mühendisleri projede Milli Mücadele süreci şuuruyla hareket ettiler. Her biri gecelerini gündüzlerine katarak fedakarca çalıştılar. Şimdi pek çok ülke, bu cihazın peşinde Cumhurbaşkanımız uygun görürse cihazın ihracatını da yapabiliriz” dedi.

Yeni akit gazetesi ”Korona virüs zincirini kırabiliriz”. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vekif Arıca, ”Orucun bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğine dair bilimsel veriler mevcut. Kronik rahatsızlığımız yoksa, ciddi bir sağlık engelimiz yoksa oruç bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirecektir. Bu da bizi korona virüse karşı bir adım öne geçirecektir. Bu bir aylık süreçte sosyal izolasyona da uyarsak, zincirin kırılmasına katkı sağlarız” dedi.

Aydınlık gazetesi ”Açıklamaya itiraz geldi”. Soykırım bir suç tanımdır, hukuki bir kavramdır! ”Soykrıım”, bir tarih tartışması değildir, yargı konusudur. Bu nedenle ”Soykırım” yalanlarına tarih mevzisinden değil, yargı mevzisinden yanıt verilir. Yargı mevzisinde bu tartışmayı bitirdik. Hukuk minderine çektiğimiz zaman, Trump, Macron, biden ve daha ne kadar emperyalist yalancı varsa, hepsinin sırtı mindere yapışmış durumdadır.

Yeni birlik gazetesi ”Ermeni soykırımı olarak nitelendirilemez”. Orta Doğu Uzmanı Gunter, ”Yaşananlar Ermeni Soykırımı olarak nitelendirilemez. Süreç öncesi birçok Türk, Ermeni çeteler tarafından katledildi” ifadelerini kullanarak, ”Türkler bu konunun incelenmesini istiyor ancak Ermeniler araştırmaya açık değil. Yani ya Ermenilerin söylemlerine yüzde yüz katılacaksınız ya da konuşmayacaksınız. Bunun bilimsel ve mantıklı bir tutum olduğunu düşünmüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Milat gazetesi 26 Nisan Pazar Gazete Özetleri

”Hafter’i püskürttüler”. 26 Nisan pazar gazete özetleri. Türk İHA ve SİHA’larının gerek yurt içinde gerek ise yurt dışında yaptığı operasyonlar AB, NATO ve ABD’nin gözünden kaçmıyor. Amerikan basınından Bloomberg’e dayandırılan haberde, Türkiye’nin yaptığı operasyonlarda İHA’ların katkısına dikkat çekildi. Orta Doğu’nun çıbanbaşı BAE’nin Libya’da operasyon yapmasına Türk SİHA’larının izin vermediği ve Hafter’i geri çekilmek zorunda bıraktığı kaydedildi.

Evrensel gazetesi ”Yaşam hakkı için”. İzmir’de farklı konfedarasyonlara bağlı sendikaların şube başkanları 1 Mayıs’ta işyerlerinde, sokaklarda ve evlerde ”Salgına karşı ücretli izin, sömürüye karşı insanca yaşam” taleplerini dile getireceklerini bildirdi. İşçi haklarının ve yaşamının hiçe sayıldığı günlerden geçildiğine dikkat çeken sendikacılar, konfedarasyonların ortaklaşmasını istedi.

Yeni asya gazetesi ”Ramazan’da kenetlenmeliyiz”. Ramazan ayında biraz daha düşünme, ibadet etme, nefsi terbiye etme, insanlara hoşgörüyle bakma, toplumun huzur içinde yaşaması için dua edilmesi anlayışında olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ”Bütün toplum bir anlamda birbirine kenetlenebilmeli, kardeşlik, sevgi, dostluk bağlamında. İyilikte yarışma diye bir düşünce var malum, bizim inancımızın da öngördüğü temel kurallardan birisidir” dedi.

Birgün gazetesi 26 Nisan Pazar Gazete Özetleri

”Çaktırmadan hayata geçirdiler”. 26 Nisan pazar gazete özetleri. Salgın bütün hayatı durma noktasına getirirken Milli Eğitim Bakanlığı’nın imam hatip liselerini eğitim sisteminin merkezine alacak kararları sessiz sedasız hayata geçirmeye devam ettiği ortaya çıktı. Ülke genelinde onlarca imam hatip lisesinin daha ‘Proje okul uygulamasına karar verildi. Öğrenciler tarafından tercih edilmediği için boş kalan imam hatip liselerindeki eğitimim akademik düzeyini yükseltmek ve ders çeşitliliğini artırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında 22 yeni imam hatip lisesi, ”Özel program ve proje uygulayan okul” kapsamına alındı.

”Yarım pide 6 hurma ile iftar sofrası”. Hükümetin işten atmaları yasaklama adı altında zorla ücretsiz izne çıkarmayı yasal hale getirmesinin sonucu ağır oldu. Çalışanlar aylık bin 177 liraya mahkum edildi. Üstelik bu ücret, çalışanın işsizlik ödemesinden düşürülecek. Açlık sınırını bile karşılamayan bu para ile kira ve fatura ödemek mümkün değil.

 

25 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.