Dolar 32,5540
Euro 34,9597
Altın 2.449,32
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Birliğimize vesile olacak

Başlıklar

Gazete Özetleri Birliğimize vesile olacak

Yeni akit gazetesi Birliğimize vesile olacak. Filistin’deki Hamas Hareketi, Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin karardan övgüyle söz ederek, ”Ayasofya’nın ibadete açılması, tüm Müslümanların gurur duyacağı bir adımdır” dedi. Kararın ikinci bir fetih olduğuna, bu olayın İslam tarihinde yeni bir sayfa açacağına ve Müslümanların birliğine vesile olacağına inandıklarını belirten Moritanyalılar da Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Aydınlık gazetesi ”Bu fotoğrafın tekrarı 7 bin yıl sonra”. Hem eczacı hem de astrofotoğrafçı olan Süleyman Akgüneş, Neowise kuyruklu yıldızın İstanbul Boğazı’nın üzerinde görüntüledi. Neowise, ancak 7 bin yıl sonra dünyamızdan yeniden görülebilecek. ”Büyük şehirlerde doğup büyüyen insanlar kafalarını kaldırıp gökyüzüne baktıklarında nelere şahit olabileceklerini farkında değil” diyen Akgüneş, amacının büyüleyici anları yakalayıp farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Yenibirlik gazetesi Birliğimize vesile olacak

”Eylem yapamaz hale geldi”. Birliğimize vesile olacak. Terör örgütü yöneticilerinin orman yakma, araç/fabrika kundaklama, otobüs/metrobüs yakma ve benzeri eylem talimatları verdiği, yakalanan örgüt mensuplarının ifadelerine de yansıdı. Murat Karayılan, 22 Haziran’da örgütüne müzahir bir yayın organı aracılığıyla örgüt mensuplarına, ”Düşmana karşı sessiz kalmamalı, direnişe geçmeliyiz. Hiçbir genç çaresiz değildir. 2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. ‘Silahımız yoktur’ diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir. Onlar da çakmak ve kibritle mücadele edebilir” ifadelerini kullanmıştı. Yenibirlik Gazetesi Manşet‘te bugün.

Yeni çağ gazetesi ”Trump da maske taktı”. Koronavirüs salgını süresince maskeyle poz vermekten kaçınan ABD Başkanı Donald Trump bu tutumunu ilk kez değiştirdi. Walter Reed askeri hastanesini ziyarette üzerinde başkanlık mührü bulunan lacivert bir maske takan Trump, ”Maskenin artık yeri ve zamanı” dedi.

Milat gazetesi Birliğimize vesile olacak

”İmam kadrosu açık kaldı”. Birliğimize vesile olacak. Ayasofya Camisinin eski imamı, emekli İstanbul Vaizi, müfessir Mahmut Toptaş, Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin, açıklamada bulundu. Toptaş, ”Ayasofya 1 Şubat 1935’te müze olarak açıldı ancak Ayasofya’da imamlık kadrosu aralıksız devam etti” şeklinde konuştu. Toptaş duygularını şöyle anlattı: ”Ayasofya hasretimize, dünya Müslümanlarının hasreti de eklendi. Suçsuz yere yıllarca hapis yatan ama zalimlere boyun eğmeyen yiğidin serbest kalması gibi geldi Ayasofya’nın kapılarını bütün dünya Müslümanlarının namaz kılmasına açılması”. Milat Gazetesi Manşet‘te bugün.

Güneş gazetesi ”Kışlada erken terhis sevinci”. Askerlik süresini 6 aya indiren kanunla birlikte vatani görevini tamamlayanlar, komutanlarıyla vedalaştı. Kimi 5 gün, kimi de 6 ay önceden erken terhis sevinci yaşayıp evlerinin yolunu tuttu. İhtiyaç anında tekrar görev yapmak için hazır olduklarını belirten askerler, ”Ailelerimize erken kavuşacağımız için mutluyuz” dedi.

Evrensel gazetesi ”Üretici köylüye zarar tüketiciye fahiş fiyat”. Yüksek girdi fiyatlarının ardından afetin vurduğu Adanalı narenciye üreticisi, ürününün yüzde 80’ini kaybetti. Uzmanlara göre reyonlarda fiyatlar katlanacak, çiftçi de vatandaş da zarar görecek. Afyon’da ise hasada başlayan patates üreticisi zararda. Üretici, ”Böyle giderse ekim yapamayacağız” dedi. Ziraat Mühendisleri Odası ve Tüm Köy Sen, tarımda hem üreticiyi hem tüketiciyi koruyacak politikaların inşa edilmesi gerektiğini vurguladı: Tarımda girdi fiyatları düşürülmeli, çiftçiye gerçek destek sağlanmalı, mazotta vergi kaldırılmalı, tarım sigortaları kanunu üretici lehine değiştirilmeli.

Birgün gazetesi Birliğimize vesile olacak

”Turizm tel tel dökülüyor”. Birliğimize vesile olacak. Tarihin en büyük krizlerinden birinin yaşandığı sektörde 1 milyon 300 bin çalışan bulunuyor, sendikalı işçi sayısı on binlerle sınırlı, 3 çalışandan 1’i kayıt dışı. Turizm emekçileri işsiz, borçlanmak zorunda kalmışlar. 40 yıllık çalışan Aziz Demiray daha kötüsünü görmediğini söylüyor. Antalya Kaş’da otel işleten Murat Şahin 2010’dan beri her yaz, turizmi baltalayacak bir gelişme yaşandığını vurguluyor. Sektörde sorunu Meclis’e taşıyan CHP milletvekili Demirtaş ”Sezon bitecek hala daha çalışanlara destek verilecek” dedi. Birgün Gazetesi Manşet‘te bugün.

 

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522