Dolar 32,5614
Euro 34,9619
Altın 2.445,78
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Cumhurbaşkanı herkesi uyarıyor

Başlıklar

Korkusuz gazetesi Cumhurbaşkanı herkesi uyarıyor

”İstanbul’da sahiller güvenli iç kesimlerde virüs çok”. Cumhurbaşkanı herkesi uyarıyor. Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması ile tüm illerdeki koronavirüs vakası yoğunlukları görülebiliyor. Başlarda salgının merkezi olan İstanbul’un sahil ilçelerinde tablo iyiye gidiyor. Adalar, Beşiktaş, Kadıköy, Silivri, Şile, Avcılar, Bakırköy ve Beykoz ‘düşük riskli bölgeler arasında. Ancak nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu Fatih, Güngören, Bağcılar, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa’da ise korona riski devam ediyor. Bu bölgeler yoğunluk haritasında hala kıpkırmızı.

Analiz gazetesi ”Yeni sistemde kıdem hakları korunacak”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan tamamlayıcı emeklilik sistemine ilişkin yeni kanunun yürürlüğe girmesiyle tüm çalışanların kıdem tazminatına tabi geçmiş döneme ait hakları aynı şekilde ve aynı şartlara tabi olarak korunacak. 1 Ocak 2022’den sonra kıdem tazminatını hak edecek şekilde işten ayrılan çalışan geçmiş kıdem tazminatını alabilecek. Katılımcı, 60 yaşını tamamladıktan sonra emekli olmaya hak kazanacak.

Aydınlık gazetesi ”Libya’da ortak bakış açısına sahibiz”. İki Bakan, Suriye ve Libya’daki gelişmeleri ele aldı. İkili, Suriye’de kalıcı barış için çalıştıklarını söyledi. Bunun için Türkiye, İran ve Rusya’nın yeniden masaya oturacağını belirten Zarif, İran’dan Türkiye’ye doğalgaz akışının yeniden başlayacağını da açıkladı, Çavuşoğlu, İran’a yönelik yaptırımlara karşı olduklarını ve Libya’da Rusya ile çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet gazetesi ”Ormanda yıkım”. Özel Ağaçlandırma Yönetmenliği’nde yapılan değişiklikle ağaçlandırma izni özel bürolara devredilerek kıyıların yüksek alanlarında yıkıma davetiye çıkarıldı. Yüzde 95’i Antalya, İzmir ve Muğla gibi sahil şeridinde olmak üzere 21 bin başvuru yapıldı. Mühendislik büroları arsa ofisine dönüştü. 49 yıllığına kiralanan orman alanları, yönetmeliğe göre bir kez daha 49 yıllığına uzatılacak. Bir kişi, birden fazla yere başvuru yapabiliyor. ”Başvuru yapan işadamı var. Hangi sanayici ağaçlandırma yapacak?” diyen Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş, ”Tarihi bir yıkım olacak” dedi.

Diriliş postası gazetesi

”Cumhurbaşkanı herkesi uyarıyor”. Cumhurbaşkanı herkesi uyarıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi dönemiyle ilgili vatandaşların kurallara uymasını istedi. Erdoğan, kırına riskinin üstesinden tam anlamıyla gelinmediğini belirterek ”Maske, mesafe, temizlik bunlara dikkat edelim. Dikkat etmezsek: sıkıntılarımız sürer” uyarısında bulundu. Maske-mesafe, ve temizlik ile bu süreci Allah’ın izniyle çok kısa zamanda atlatacağımıza dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Salgın döneminde iyice belirginleşen amaçlarımızı, hedeflerimize ulaşmanın aracı haline getirmek için gece gündüz çalışacağız” diyerek de millete söz verdi.

Doğru haber gazetesi ”2. dalga endişesi”. Vaka sayılardaki geçtiğimiz haftalardaki düşüş vatandaşlar arasında erken normalleşmeye neden oldu. Salgın tehdidinin sürdüğü bu süreçte yaşanan bu rehavet  vakalarda ciddi bir artışa sebep oldu. Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca’nın, 14 Mayıs tarihine ait koronavirüs vaka  ve vefat sayılarında açıkladığı veriye göre Türkiye’de 1562 yeni vaka tespit edildi, 15 kişi ise hayatını kaybetti. Aynı gün 1330 kişi iyileşti ve toplam iyileşen sayısı 151.417’ye ulaştı.

Dünya gazetesi ”Çeyrek tuzağına suç duyurusu”. Takı ve tasarruf dendiğinde ilk akla gelen çeyrek altında: imitasyon ürünlerin satışının artması, alenileşmesi, tanınmış e-ticaret sitelerinde bile kendine yer bulur hale gelmesi ve dolandırıcılık amaçlı kullanılmaya başlanması kuyumcuları isyan ettirdi. İzmir Kuyumcular Odası, konunun dolandırıcılık olarak değerlendirilmesi ve sorumlularının cezalandırılması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığın’na suç duyurusunda bulundu.

Birgün gazetesi ”İktidar parayı silaha yatırdı”. AKP iktidarının güvenlik endeksli politikaları bütçeye yüksek tutarlı harcamalar olarak yansıyor. Her dönem bütçeden büyük kaynak aktarılan güvenlik ve savunma amaçlı mal, malzeme ve hizmet alımı harcamaları, mayıs ayında bu yılın rekorunu kırdı. Bi ayda güvenlik ve savunmaya yönelik mal, malzeme ve hizmet alımı harcaması 751 milyon lira oldu. ”Güvenlik ve Savunmaya Yönelik Mal, Malzeme ve Hizmet Alımı” için ocak ayında 99 milyon, şubatta 281 milyon, martta 564 milyon, nisanda 351 milyon TL harcama yapılmıştı.

Hürriyet gazetesi ”Bütün önlemler alınmış”. Salgına karşı her türlü önlem alınmış. Girişe dezenfektan konulmuş. Sıralar sosyal mesafe kuralına göre dizilmiş. Okul girişinde sosyal mesafe şeritleri çekilmiş. Bahçeye uyarı yazıları asılmış. Tuvaletlere sabun ve havlu peçeteler konulmuş.

Karar gazetesi Cumhurbaşkanı herkesi uyarıyor

”Kapıdayım diyen felaket”. Cumhurbaşkanı herkesi uyarıyor. Bingöl’de 5.7’yle başlayıp 24 saatte 150’Den fazla artçıya yol açan ‘deprem fırtınası’ salgın gündemiyle unutulan felaketin ayak sesleri oldu. Uzmanlar ”Türkiye’deki iki büyük fay hattının kesişme noktasında bir uyarı aldık. 7’den büyük sarsıntı tetiklendi” dedi. En acil tehlikeye ilişkin kritik uyarı geldi: İnsan hayatını risk yönetimi kurtarır. Sinyaller değerlendirilip önlem alınmalı.

Milat gazetesi ”LGBT virüsü her yerde”. Küresel çetenin maşası sapkın oluşum LGBT, toplumların ahlakını bozmak için her platformda çocukları hedef alıyor. Dünya çapında milyonlarca çocuk kullanıcısı olan İnstagram, LGBT renkleriyle yeni efekt ve filtreleri kullanıcılara sundu. Aileler duruma tepki gösterdi.

Milli gazetesi ”Gelir-gider dengesi bozuldu bir kere”. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, Mayıs’ta bütçe gelirleri geçen yıla göre yüzde 4,8 azalarak 69 milyar 145 milyon lira, bütçe giderleri ise yüzde 2,2 artarak 85 milyar 446 milyon lira oldu. Merkezi yönetim bütçesi Mayıs’ta 17 milyar 301 milyon lira açık verdi. Ocak-Mayıs döneminde ise bütçe gelirleri, geçen yıla göre yüzde 12 yükselerek 389 milyar 139 milyon lirayı, bütçe giderleri de yüzde 15,7 artarak 479 milyar 219 milyon lirayı buldu. Ocak-Mayıs dönemindeki bütçe açığı ise 90 milyar 80 milyon liraya çıktı.

Milliyet gazetesi

”Vaka artışı belli bölgelerde var”. Cumhurbaşkanı herkesi uyarıyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, son 24 saatte 18 kişi daha salgın nedeniyle hayatını kaybederken, bin 592 kişiye de Kovid-19 tanısı konuldu. Böylece vaka sayısı 179 bin 831, can kaybı da 4 bin 825’e yükseldi. Bakan Koca, ”Düne kıyasla vaka sayımız 30 arttı. Artışlar belli bölgelerde yoğunlaşıyor” dedi. Koca, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa’da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu.

 

13 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522