Dolar 32,5051
Euro 34,8523
Altın 2.440,19
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

14 Nisan Salı Gazete Özetleri

Başlıklar

14 Nisan Salı Gazete Özetleri

Korkusuz gazetesi 14 Nisan Salı Gazete Özetleri

”Kağnı komutanı kimdi?.. Bilir misiniz?”.14 Nisan Salı gazete özetleri Milli Mücadele’nin ilk günlerinde bana Milli bir görev verilmişti. O da kağnı komutanlığı idi. Ordumuzun geri hizmetleri üç türlü vasıtayla sağlanmaktadır. Çünkü o zamanlar ordumuzun elinde hiçbir motorize kuvvet yoktu. Kağnıcıların çoğu kadın olurdu. Çünkü delikanlılar cephedeydi.

Akşam gazetesi ”Hafta sonu yine evdeyiz”. Her ihtiyaç duyulması halinde bu önlemin hayata geçirileceğini dile getiren Erdoğan,geçen hafta yasağın açıklanmasından sonra yaşanan kargaşanın tekrarlanmaması için tüm tedbirlerin alınacağı söyledi. Erdoğan vatandaşları da uyardı: ”Evde kalın, sabredin, kurallara uyun, derken nasıl zorluklarla karşı  karşıya kaldığınızı biliyoruz. İnşallah az kaldı, atalarımızın dediği gibi ‘Kara gün kararıp kalmaz.

Analiz gazetesi ”Dünya çifte kriz kıskacında”. Opec ve Opec dışı petrol üretici ve ihracatçısı ülkelerin üretimi kısma konusunda yaptıkları kademeli anlaşmaya rağmen enerji piyasasında sular durulmuyor. İthalatçı ülkeler ise petrol fiyatlarının 30 dolar altı seviyelerde olmasını istiyor. Petrol brentte 30 doların  üzerinde kalmak için direnirken ABD ve Çin’in ticaret savaşında olduğu gibi enerji piyasasına yönelik şiddetli baskıları bir taraftan covid-19 salgını ile boğuşan ülkeleri zor durumda bırakıyor.

Aydınlık gazetesi

”Evlere servis iş yükünü artırdı”: Marketler, temel ihtiyaçlar nedeniyle açık. Büyük zincir marketlerin çalışanları önlemlere ve kurallara pek uyulmadığını vurguluyor. Başlarda maskesiz, dezenfektansız çalışıyorlardı. Müşterilerin şikayeti sonucu malzeme verilse de durum pek değişmedi. Çünkü tek kullanımlık maske dağıtıldı. Etkisi bir iki saat içinde kaybolan maskelerle tüm gün çalışmak, hatta evlere servis yapmak zorundalar.

Cumhuriyet gazetesi ”AKP’de sarsıntı”. İçişleri Bakanı Soylu’nun, Erdoğan talimatlı sokak yasağı sonrası yaşananlar, AKP içerisindeki çekişmeyi güçlü şekilde ortaya koydu. İstifası geri çevrilen Soylu’nun, kendisini hedef alan AKP içindeki Pelikancı gruba açıkça rest çektiği konuşuluyor.

Diriliş postası gazetesi ”Ne dedilerse yalan çıktı”. Ülke olarak herkes tek yürek olmuş korona ile mücadele ederken: CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu milletin imkanlarıyla yandaş gazetesi Sözcü’yü kapı kapı dağıttırdı. Partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Adana’ya yapmakla övündüğü bin yataklı sahra hastanesi ise fuar alanı çıktı. İşte CHP zihniyetinin değişmeyen resmi.

Doğruhaber gazetesi

”Yasak biter bitmez sokağa döküldüler”. 2 günlük sokağa çıkma yasağına büyük ölçüde uyuldu. Türkiye genelinde bazı münferit sokağa çıkmalar dışında millet evine kapandı. Henüz yasağın bittiği ilk dakikalarda ise büyük kıtlıktan çıkmışcasına sokağa çıkanlar oldu. Sosyal mesafe kuralını hiçe sayanların bazıları Soylu’nun geri ‘dönüşünü’ kutlarken sigara tiryakileri ise açık olan benzin istasyonlarının marketlerine hücum etti.

Dünya gazetesi ”Evde teknoloji patladı”. Salgın nedeniyle ”evde karantina” uygulaması iş ve eğlence hayatını evlere taşıyınca, elektronik ürünlerin online satışlarında adeta patlama yaşandı. BKM verilerine göre, mart ayında kartlı ödeme tutarının geçen yıla göre en fazla arttığı üç sektörden biri elektronik eşya oldu. Online kartlı ödemelerde elektroniğin payı mart ayında yüzde 44 arttı.

evrensel gazetesi ”Salgın 1 Mayıs’a engel oldu”. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işçi ve emekçiler 1 Mayıs’ı salgın koşullarında karşılıyor. 1 Mayıs’ın sadece bir miting alanında toplanmak anlamına gelmediğini belirten İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, tüm işçileri mücadeleye konfederasyonları da ortak hareket etmeye çağırdı.

Birgün gazetesi ”Başarısızlık kavgayı büyüttü”. Korona salgınının ilk günlerinden başlayarak devam eden becerisizlik dizisi, Saray hükümetinin içindeki çelişkilerin gün yüzüne çıkmasını sağladı. Önce Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alındı, ardından Sağlık Bakanı Koca ile Soylu arasında gerilim konuşulmaya başlandı. Süreç, nihayetinde Süleyman Soylu’nun istifasıyla zirve yaptı. Yerel seçimlerden sonra AKP kanadında dikiş bir türlü tutmadı. Hükümet ve Erdoğan, parti içi kavgaya kilitleirken salgınla boğuşan yurttaş unutuldu.

Hürriyet gazetesi

”Kredilerde kısıtlamaya gitmeyin”.Kamu bankaları son 10 günde 27,5 milyar lira ilave kredi hacmi oluştururken, özel bankaların kredi hacminin 5 milyar TL daraldığını vurgulayan Akben , şu mesajları verdi.: ”Firmaların kredi limitlerinin kullandırın. Kredilerde kısıtlamaya gitmeyin. Nakit ihtiyaçlarını hızlıca karşılayın. Talimatlarımıza uyun, sizi izliyoruz.

Karar gazetesi ”İki gün yasağı yanlış algı nedeniyle riske dönmesin”. Salgın önlemleri kapsamında 31 şehirde uygulanan iki gün sokağa çıkma yasağı sona erdi. Ancak İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde vatandaşlar güneşli havanın da etkisiyle tehdit bitmiş gibi sokağa çıktı. Hafta sonu yasağının kalıcı hale getirilmesi gündemdeyken rehavet algısı nedeniyle yaşanan görüntüler, uygulamanın ters tepmesi riskini ortaya çıkardı. Bilim insanları da ”Önlemleri unutmayın” çağrısında bulundu.

Milat gazetesi ”1-1.5 ay içinde dönüşüm olabilir”. Virüsün Plato çizerek azalacağını belirten Okyay, ”Vakalarda çok büyük artış görülen Avrupa’da şimdi azalmaya başladı. Böyle bir seyri biz de izleyeceğiz . Avrupa’daki rakamlar, dönüşümün 1-1.5 ay içinde olacağı yönünde sonuçlar veriyor” dedi.

Milli gazetesi ”Her meselede Millet göreve çağrılacaksa iktidara ne ihtiyaç var”. İktidarın politikalarını anlamakta zorluk çektiğini söyleyen Karamollaoğlu , ”Bu şartlarda devlet, bugün milletinin yanında olmayacaksa, ne zaman olacak! Her meselede millet göreve çağrılacaksa iktidara ne ihtiyaç var! Bu nasıl bir devlet anlayışı bu nasıl bir destek anlayışı! Şimdi size soruyorum: küçük bir çay ocağı işleterek, evine ekmek götüren insanımız, yaklaşık bir aydır ne haldedir, biliyor musunuz? Siz evlerinizde sıcak çayınızı yudumlarken, hiç bu insanlar aklına geliyor mu” dedi.

Türkiye gazetesi 14 Nisan Salı Gazete Özetleri

”İnsaf düzenlemesi yasalaştı”. Ak Parti ve MHP’nin ortak hazırladığı infaz düzenlemesi, Meclis’te kabul edildi. 90 bin tahliye ile cezaevlerini rahatlatacak paket, CHP ve HDP’lilerin ciddiyetsiz önergeleri yüzünden geç kaldı. Bu sürede virüs, cezaevlerine de girdi. Bakan Gül ”17 hükümlüye Covid-19 teşhisi konuldu. Üçü hayatını kaybetti” diyerek acı haberi verdi.

Yeni çağ gazetesi ”Kadına şiddet de indirimde”. İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, ”Kırmızı çizgimiz olan ‘kadına şiddet’ konusunda ceza infaz düzenlemesi hiçbir yeni şey getirmiyor. Kadına karşı işlenen suçlarda da bir infaz indirimi var” dedi.

Ulusal Gazetelerin Haber Siteleri

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522