Dolar 32,5614
Euro 34,9619
Altın 2.445,78
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

On binlerce esnaf hükümetten ne istiyor

24 Mart Çarşamba 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

On binlerce esnaf hükümetten ne istiyor

Korkusuz, Pandemi ile birlikte işleri bozulan esnaf paraya iyice sıkıştı. Kira ve fatura ödeyemiyor. Borçlar aldı başını gidiyor. Aksaray’da bir esnafa işleri soran DEVA Partisi lideri Ali Babacan ”İş yok, borç çok. On binlerce esnaf hükümetten ne istiyor. Evde çoluk çocuk aç” yanıtını aldı. İktidardan nakit ve kredi desteği isteyen esnaf, ”Vergi, elektrik, su ve doğal gaz faturaları bir yıl süre ile faizsiz ertelenmelidir” talebinde bulundu.

Ekibi yenilmeyecek

Akşam, AK Parti 7. Olağan Kongresi bugün ”Türkiye için güven ve istikrar” sloganıyla Ankara’da gerçekleştirilecek. Kongrede tüzük değişikliği oylanacak. üye sayısı 75’e yükseltilecek MKYK yeniden şekillenecek. Kabinede değişim de gündemde. Genel Başkan Yardımcısı Ünal, ”Cumhurbaşkanımız ekibiyle beraber yeni düzenlemeye gidecektir” dedi. 6-7 ismin değişmesi, bazı bakanlıkların ayrılması bekleniyor.

6.500 kredi kullandırıldı

Analiz, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kadın girişimciliği için sektörde ilk ve özel olarak planlanmış ”Kadın Girişimci Bölüm Müdürlüğü’nü kurarak faaliyete başladıklarını açıkladı. İş fikirlerini hayata geçirmek ve çalışma hayatına dahil olmak isteyen kadınların yanında olduklarını belirten Arslan, toplumda kadınların ekonomik yaşamın her alanında var olmaları gerektiğini söyledi.

Su seviyesi artıyor

Anayurt, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi verilerine göre, barajlardaki su seviyesi 8 Ocak’ta yüzde 19,16’ya kadar inerken, aradan geçen sürede yağışlarla yüzde 47,68 arttı. Kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 66,84 olarak ölçülürken geçen yılın aynı dönemini de geride bıraktı. 2020 yılı mart ayında barajlardaki doluluk oranı yüzde 64,65 olarak gerçekleşmişti. On binlerce esnaf hükümetten ne istiyor.

Terörün beli kırıldı yatırımcı Şırnak’a dönüyor

Aydınlık, Terör saldırıları nedeniyle fabrikalarını batı illerinde kuran güneydoğulu iş insanları, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla yatırımlarını Şırnak’a taşıdı. 5 yıllık süreçte tekstil, mobilya, tarım ve süt ürünleri ile aksesuar alanında faaliyet yürüten 93 firma, teşviklerden yararlanıp geri döndü. Yatırımda sağlanan tersine göç, 977 kişiye iş sağladı. İstihdam edilenlerin yüzde 90’ı da kadın.

İrticaya yasal kılıf

Cumhuriyet, TSK’ye subay ve astsubay yetiştiren harp okulları ile astsubay yüksekokullarına giriş koşullarında kritik bir değişiklik yapıldı. Önceki yönetmelikte bulunan ”kendisinin, aile üyelerinin irticai ve bölücü görüşleri benimsememiş veya bu faaliyetlere karışmamış olması” koşulu kaldırıldı. Yeni yönetmelikte ”terör örgütlerine veya milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen gruplara üyelik, iltisak ya da irtibatı bulunmamak” şartı getirildi.

Salgını umreden gelenlerin üzerine yıkmak istediler

Doğruhaber, Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmeye başlandığı günlerde manipülatif açıklamalar yaparak Kovid-19 salgınının umrecilerden bulaştığı algısını oluşturmak isteyen Türk Tabipler Birliği üyeleri resmi verilere rağmen yalan söylemeye devam etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise ”Umreden gelenlerin de yurt dışından gelenlerden farksız bir şekilde olduğunu söyleyebilirim. Özellikle bu anlamda en büyük etkinin, oran olarak Avrupa olduğunu biliyoruz.” açıklamasıyla algı oyunlarını boşa çıkarmıştı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522